FSME vaccinatie

De FSME-vaccinatie beschermt u tegen de infectieziekte tekenencefalitis; een ontsteking van de hersenen. Met 3 inentingen bent u 3 jaar beschermd tegen deze ziekte.

Voor de bescherming van één tekenseizoen (april tot november) zijn 2 vaccinaties voldoende.

Voor welke landen wordt de FSME vaccinatie geadviseerd?

De ziekte tekenencefalitis komt met name voor in Europa en delen van Azie.

Of een vaccinatie geadviseerd wordt, hangt af van meerdere factoren. Niet alleen de reisbestemming, maar ook andere reisgebonden en persoonsgebonden factoren bepalen of u de FSME-vaccinatie nodig heeft.

Bij Thuisvaccinatie krijgt u altijd een advies op maat door LCR geregistreerde Reizigersgeneeskundig artsen. Maak daarom vandaag nog een afspraak.

Hoe werkt de FSME vaccinatie?

De FSME-vaccinatie is een dood/geinactiveerd vaccin. Na toediening van de FSME-vaccinatie maakt uw lichaam antistoffen aan.
Als u vervolgens op reis in aanraking komt met de ziekte, dan kan uw lichaam deze meestal effectief bestrijden.

Voor een optimale bescherming en onvoorziene zaken, adviseren we dat u 6-8 weken voor vertrek een afspraak maakt. Is dit niet mogelijk, dan kunt u vaak zelfs tot op de dag van vertrek nog gevaccineerd worden. De bescherming die uw lijf opbouwt is meestal sneller dan de ziekte zelf.

Heeft de FSME-vaccinatie bijwerkingen?

De FSME-vaccinatie kan bepaalde bijwerkingen geven. Meestal zijn deze mild van aard. De bijwerkingen zijn vaak lokale verschijnselen zoals pijn of zwelling op de injectieplaats. Ook licht griepachtige verschijnselen, zoals verhoging of koorts, hoofdpijn en spierpijn kunnen voorkomen.
De arts informeert u tijdens het consult over de bijwerkingen van vaccinaties.

Welke reisvaccinaties heeft u nog meer nodig?

Naast een FSME-vaccinatie worden voor veel bestemmingen ook vaak andere vaccinaties geadviseerd. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

Meer informatie

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reistips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis.

Vaccinaties kunnen u een hoop problemen besparen. Wilt u een reisadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.
Afspraak maken