5de land top 15: Zuid-Afrika

Auteur
Thuisvaccinatie
Datum
24-05-2013

 

5de land top 15: Zuid-Afrika

Het zuidelijkste land van Afrika, hoe kan het ook anders: Zuid-Afrika. Land van ‘The big 5’, heerlijke wijnen en prachtige natuur.

Tip 1: Wijngebieden

Het is zeker aan te raden om eens een leuke wijnboerderij te bezoeken. De meest bekende plaats waar wijn gemaakt wordt in Zuid-Afrika is Stellenbosch. Er zijn hier onnoemelijk veel wijnhuizen, wijnboerderijen, wijnproeverijen en wijntours. Je zou er ook voor kunnen kiezen om eens een leuke fietstocht te maken door dit gebied.

Tip 2: Safari           

Eigenlijk mag het niet ontbreken in uw Zuid-Afrika reis, een mooie safari. Een van de mooiste plaatsen om dit te doen is misschien wel het Krügerpark. In het park vind je de prachtigste flora en fauna. Zo kun je uiteraard de welbekende ‘Big Five’  spotten maar er leven natuurlijk nog veel meer dieren. Ook de plantenliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen. Er zijn namelijk duizenden soorten planten en bomen te zien.

Je kunt uiteraard een georganiseerde safari doen maar denk er ook eens over na of je niet met een eigen auto rond wilt trekken.

Tip 3: Walvissen spotten

Op meerdere plaatsen in Zuid-Afrika kun je bijna oog in oog komen te staan met de indrukwekkende walvis. Bijvoorbeeld in de havenstad Hermanus, net buiten Kaapstad. Maar ook in de plaats Knysna. In beide plaatsen komen de walvissen zo dicht bij de kust dat je ze heel goed kunt bewonderen. Er gaan ook boten de zee op om nog dichter bij te kunnen komen. Zeer spectaculair!

Vaccinaties Zuid-Afrika:

Voor Zuid-Afrika zijn vaccinaties geadviseerd. Voor een advies op maat kun je je aanmelden via onze website thuisvaccinatie.nl. Om je wel alvast een idee te geven kun je hieronder een bruto-advies vinden:
DTP (€ 25,50)

Hepatitis A (volw. € 54,50 & kinderen € 39,50)

Gele Koorts (€ 34,50)

Afhankelijk van je gezondheid, wat je gaat doen en hoe je verblijft kan dit bruto-advies nog veranderen

Malaria:

Malaria komt in delen van Zuid-Afrika voor, met name van oktober t/m mei. Malariatabletten zijn aanbevolen voor Zuid-Afrika, als u in deze gebieden reist en overnacht. Wij bekijken graag uw reisgegevens en adviseren u over de beste malariatabletten voor Zuid-Afrika. Ook raden wij u aan om maatregelen te nemen om muggenbeten te voorkomen. Muggen in Zuid-Afrika kunnen infectieziekten overbrengen, voorkom besmetting met Malaria in Zuid-Afrika door maatregelen te nemen. Meer over het voorkomen van muggenbeten.