Vaccinatieadvies Griekenland

Vaccinatieadvies

Thuisvaccinatie Arts

Aanbevolen

Geen

Verplicht

Geen

Aanvullend

RabiesFSME / Teken encefalitis

Malaria

Geen malaria aanwezig
Check vergoeding Afspraak maken

Populaire bestemmingen

Vaccinaties Griekenland

Heb ik vaccinaties nodig voor Griekenland?

Vaccinaties Griekenland zijn niet verplicht of echt noodzakelijk. De enige infectieziekte in Griekenland die een gezondheidsrisico voor reizigers kan vormen is FSME / teken encefalitis. Deze ziekte komt voor in beboste gebieden in Griekenland. 

U loopt het meeste risico op teken encefalitis als u in de periode maart tot en met november langer dan vier weken gaat wandelen of kamperen in de Griekse natuur. Teken encefalitis is een ernstige ziekte die een hersenontsteking kan veroorzaken.

U kunt hierdoor uiteindelijk verlamd raken. De teken encefalitis vaccinatie biedt een goede bescherming tegen deze ziekte. Neem het zekere voor het onzekere en laat u vaccineren tegen teken encefalitis. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om deze inenting te halen.

Wanneer u Griekenland combineert met een andere reisbestemming, heeft u mogelijk aanvullende vaccinaties nodig voor de andere bestemming. Ook dan is Thuisvaccinatie u graag van dienst. 

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Als u langere tijd in Griekenland verblijft, wordt in zeldzame gevallen een rabiës vaccinatie geadviseerd. Dit advies wordt alleen in sommige gevallen gegeven wanneer reizigers tijdens hun verblijf in Griekenland met zoogdieren in aanraking komen.

Loop ik risico op malaria in Griekenland?

Nee. De muggen in Griekenland verspreiden geen malaria. Muggenbeten in Griekenland zijn hoogstens vervelend maar verder ongevaarlijk. Wilt u tijdens uw verblijf in Griekenland toch muggenbeten voorkomen? Enkele tips:

  • Draag bedekkende kleding, gebruik een mugwerend middel met DEET en slaap onder een muskietennet. Deze en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.
     

Welke gezondheidsrisico’s zijn er nog meer in Griekenland?

In Griekenland zijn er verder geen specifieke infectieziekten waar reizigers rekening mee dienen te houden. Het is echter altijd raadzaam om voor een goede persoonlijke hygiëne en voedselhygiëne te zorgen. Meer hierover leest u in onze reistips.

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.