Hepatitis B-vaccinatie

De hepatitis B-vaccinatie beschermt u tegen de infectieziekte hepatitis B, een ernstige infectie van de lever die u op reis kunt oplopen. Ook voor bepaalde beroepen kan het nodig zijn om gevaccinerd te worden tegen hepatitis B. U heeft drie vaccinaties nodig om volledig beschermd te zijn tegen hepatitis B; met 1 of 2 vaccinaties heeft u mogelijk een beginnende bescherming en kunt u ook op reis.

Na 3 injecties bent u in principe levenslang beschermd tegen hepatitis B.

Voor welke landen wordt de hepatitis B-vaccinatie geadviseerd?

De ziekte hepatitis B komt met name voor in: Zuid- en Midden-Amerika, Afrika en Azie.

Of een vaccinatie geadviseerd wordt, hangt af van meerdere factoren. Niet alleen de reisbestemming, maar ook andere reisgebonden en persoonsgebonden factoren bepalen of u de hepatitis B-vaccinatie nodig heeft.

Bij Thuisvaccinatie krijgt u altijd een advies op maat door LCR geregistreerde Reizigersgeneeskundig artsen. Maak daarom vandaag nog een afspraak.

Hoe werkt de hepatitis B-vaccinatie?

De hepatitis B-vaccinatie is een geinactiveerd vaccin. Na toediening van de hepatitis B-vaccinatie maakt uw lichaam antistoffen aan.
Als u vervolgens op reis in aanraking komt met de ziekte, dan kan uw lichaam deze meestal effectief bestrijden. Het hepatitis B-vaccinatie beschermt tot 95% en na een hele serie in principe levenslang.

Voor een optimale bescherming en onvoorziene zaken, adviseren we dat u 6-8 weken voor vertrek een afspraak maakt. Is dit niet mogelijk, dan kunt u vaak zelfs tot op de dag van vertrek nog gevaccineerd worden. De bescherming die uw lijf opbouwt is meestal sneller dan de ziekte zelf.

Heeft de hepatitis B-vaccinatie bijwerkingen?

De hepatitis B-vaccinatie kan bepaalde bijwerkingen geven. Meestal zijn deze mild van aard. De bijwerkingen zijn vaak lokale verschijnselen zoals pijn of zwelling op de injectieplaats. Ook licht griepachtige verschijnselen, zoals verhoging of koorts, hoofdpijn en spierpijn kunnen voorkomen.
De arts informeert u tijdens het consult over de bijwerkingen van vaccinaties.

Welke reisvaccinaties heeft u nog meer nodig?

Naast een hepatitis B-vaccinatie worden voor veel bestemmingen ook vaak andere vaccinaties geadviseerd. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

Meer informatie

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reistips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis.
Vaccinaties kunnen u een hoop ellende besparen. Wilt u een vaccinatieadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.
Afspraak maken