Vaccinatieadvies Litouwen

Vaccinatieadvies

Thuisvaccinatie Arts

Aanbevolen

Geen

Verplicht

Geen

Aanvullend

Hepatitis BTBCRabiesFSME / Teken encefalitis

Malaria

Geen malaria aanwezig
Check vergoeding Afspraak maken

Populaire bestemmingen

Vaccinaties Litouwen

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in Litouwen voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor Litouwen vaccinaties nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie in Litouwen. Hieronder leest u welke vaccinaties Litouwen vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor Litouwen te halen.

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Welke vaccinaties zijn verplicht voor Litouwen?

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Litouwen. Wel worden er een aantal belangrijke inentingen geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat.

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor Litouwen?

Er worden voor Litouwen vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Deze vaccinaties raden wij aan als u langer dan een bepaalde tijd in Litouwen wilt verblijven.

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinatie voor Litouwen:

*U loopt het meeste risico op tekenencefalitis als u in de periode april t/m november langer dan 4 weken gaat wandelen of kamperen in de natuur in Litouwen. 

Gaat u langer dan drie maanden naar Litouwen? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inenting voor Litouwen ook deze aanvullende vaccinaties:

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af. 

Loop ik risico op malaria in Litouwen?

Nee. De muggen in Litouwen verspreiden geen malaria. Wilt u tijdens uw verblijf in Litouwen toch muggenbeten voorkomen? Enkele tips:

  • Draag bedekkende kleding, gebruik een mugwerend middel met DEET en slaap onder een muskietennet. Deze en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

Welke gezondheidsrisico’s zijn er nog meer in Litouwen?

In Litouwen dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten: 

  • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.


Heb ik voor omringende landen van Litouwen extra vaccinaties nodig?

Bezoekt u tijdens uw reis naar Litouwen ook omliggende landen? Het kan zijn dat u voor deze landen aanvullende vaccinaties nodig heeft. Hieronder vindt u meer informatie over de benodigde inentingen voor buurlanden van Litouwen.

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Voorkom dat u tijdens uw verblijf in Litouwen onnodige gezondheidsrisico’s loopt en ga goed beschermd op reis! Maak vandaag nog een afspraak voor uw persoonlijke vaccinatieadvies op maat.

Direct een afspraak maken »

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies