Vaccinatieadvies Nederlandse Antillen

Vaccinatieadvies

Thuisvaccinatie Arts

Aanbevolen

Geen

Verplicht

Geen

Aanvullend

Gele Koorts

Malaria

Geen malaria aanwezig
Check vergoeding Afspraak maken

Populaire bestemmingen

Vaccinaties Nederlandse Antillen

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die op de Nederlandse Antillen voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor de Nederlandse Antillen vaccinaties nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie op de Nederlandse Antillen. Hieronder leest u welke vaccinaties de Nederlandse Antillen vereisen en welke inentingen worden geadviseerd. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor de Nederlandse Antillen te halen.

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Welke vaccinaties zijn verplicht voor de Nederlandse Antillen?

De gele koorts vaccinatie is alleen verplicht wanneer u de Nederlandse Antillen wilt inreizen vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Deze ziekte komt alleen in Afrika en Zuid-Amerika voor. Op de Nederlandse Antillen komt geen gele koorts voor. Als u vanuit Nederland naar de Nederlandse Antillen reist, en onderweg niet in een gele koorts land komt, is de gele koorts vaccinatie voor u niet verplicht.

Naast de in sommige gevallen verplichte gele koorts vaccinatie, worden er verder geen inentingen voor de Nederlandse Antillen geadviseerd.
 

Loop ik risico op malaria op de Nederlandse Antillen?

Nee. De muggen op de Nederlandse Antillen verspreiden geen malaria. Wilt u tijdens uw verblijf op de Nederlandse Antillen toch muggenbeten voorkomen? Enkele tips:

  • Draag bedekkende kleding, gebruik een mugwerend middel met DEET en slaap onder een muskietennet. Deze en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.
     

Welke gezondheidsrisico’s zijn er nog meer op de Nederlandse Antillen?

Op de Nederlandse Antillen dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten: 

  • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
  • In dit land komen ook ziektes zoals dengue (knokkelkoorts) voor. Er is voor deze ziekte nog geen vaccinatie beschikbaar. Lees meer over dengue.
  • Op de Nederlandse Antillen komen hiv/aids en andere soa's op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa's.
  • U loopt op deze reisbestemming een verhoogd risico op een infectie met chikungunya.

Heb ik voor omringende landen van de Nederlandse Antillen extra vaccinaties nodig?

Bezoekt u tijdens uw reis naar de Nederlandse Antillen ook omliggende landen? Het kan zijn dat u voor deze landen aanvullende vaccinaties nodig heeft. Hieronder vindt u meer informatie over de benodigde inentingen voor buurlanden van de Nederlandse Antillen.

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Voorkom dat u tijdens uw verblijf op de Nederlandse Antillen onnodige gezondheidsrisico’s loopt en ga goed beschermd op reis! Maak vandaag nog een afspraak voor uw persoonlijke vaccinatieadvies op maat.

Direct een afspraak maken »

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies