Malariagebieden

Op de wereldkaart ziet u waar mugwerende maatregelen worden aangeraden en soms ook malariatablettenDe malariagebieden kunnen verschuiven in de loop der tijd, onze arts geeft u altijd een persoonlijk en actueel advies.

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering
Vaccinaties en advies aan huis of op locatie
Ook 's avonds en in het weekend

Malaria gebieden

Malariagebieden: waar?

Malariagebieden komen voor in meerdere delen van de wereld. In Afrika zijn er een aantal malariagebieden, net als in Midden en Zuid-Amerika en Azië. Gaat u binnenkort op reis naar één van deze malariagebieden of wilt u weten of er op uw bestemming een risico is op malaria? Bovenstaande wereldkaart geeft een globaal idee waar malaria voorkomt.

 

Preventie

Malariatabletten?

De wereldkaart geeft een globaal idee waar malaria voorkomt. Per land en gebied kan het risico op malaria verschillen. Sommige gebieden hebben slechts een laag risico op malaria, dan zijn mugwerende maatregelen meestal voldoende. Wanneer u op reis gaat naar een hóóg risicogebied (bijv. Midden-Afrika) dan is het preventief slikken van malariatabletten sterk aanbevolen om ernstige infectie met malaria te voorkomen. Welke pil voorgeschreven wordt, hangt af van welke malariagebieden u bezoekt, maar ook de verblijfsduur, uw gezondheidstoestand en eventuele andere medicijnen die u gebruikt. Onze arts geeft u altijd een persoonlijk en actueel advies.

Lees meer

Mugwerende maatregelen

Hiernaast adviseren we dus altijd mugwerende maatregelen te treffen, zoals het gebruik van een klamboe en DEET. U kunt deze producten vinden op onze webshop.

Lees meer

Waarom Thuisvaccinatie

Vaccinaties en advies aan huis of op locatie

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering