Malaria in Venezuela

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op het werk wanneer het u uitkomt

Malaria in Venezuela

Malaria komt bijna overal in Venezuela het gehele jaar voor. Reist u naar Venezuala? Dan loopt u in verschillende gebieden van het land risico op besmetting met malaria.

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor Venezuela? Meld u dan bij Thuisvaccinatie aan via de onderstaande knop.

Galapagos Eilanden

Malariapillen: heb ik ze nodig voor Venezuela?

Tegen malaria is nog geen vaccinatie voorhanden. Wel is het mogelijk om malariapillen te gebruiken om uzelf te beschermen tegen (ernstige) infectie met malaria wanneer u gestoken wordt door een malariamug. Of dit nodig is hangt af van het risico op malaria. In Venezuela varieert het risico op malaria per gebied:

– ​ In de volgende gebieden is er een hoog risico op malaria en wordt het preventief slikken van malariapillen aangeraden (profylaxe): de staten Amazonas en Bolivar inclusief Angel Falls en de nationale parken
– Voor de staten Apure, Monagas, Sucre en Zulia hebben verreweg de meeste reizigers géén malariapillen nodig omdat het risico op malaria klein is. (De enige uitzondering hierop zijn mensen zonder milt.)
– In de overige staten, inclusief Isla Margarita, is er géén risico op malaria.

Als u malariapillen nodig heeft wordt in overleg met de arts van Thuisvaccinatie een keuze gemaakt uit de verschillende malariapillen die er zijn. Dit hangt onder meer af van uw reis(duur) en uw gezondheidstoestand.
Kortom: bij Thuisvaccinatie krijgt u een persoonlijk malaria-advies op maat! Naast het eventueel gebruik van malariapillen, is het altijd belangrijk om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

In Venezuela loopt u niet alleen het risico op malaria, er komen ook andere infectieziekten voor. Laat uw vakantie niet door deze reizigersziekten bederven en vraag tijdig advies over vaccinaties en malariapillen voor Venezuela. Bekijk nu alvast het globale advies voor vaccinaties in Venezuala of meld u direct aan voor persoonlijk advies.

Galapagos Eilanden

Meer weten over Thuisvaccinatie?

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Afspraak maken