Hepatitis B-vaccinatie

De hepatitis B-vaccinatie beschermt u tegen de infectieziekte hepatitis B, een ernstige infectie van de lever. U heeft drie vaccinaties nodig om volledig beschermd te zijn tegen hepatitis B. De tweede hepatitis B-vaccinatie volgt meestal een maand na de eerste. Vijf maanden later wordt vervolgens de derde inenting gegeven. Na deze injecties bent u levenslang beschermd tegen hepatitis B. Het hangt van uw reisbestemming, uw gezondheidssituatie en de duur van uw reis af of u een Hepatitis B-vaccinatie nodig heeft.

Voor welke landen wordt de hepatitis B vaccinatie geadviseerd?

De hepatitis B vaccinatie is in geen enkel land verplicht, maar wel voor sommige beroepen. Deze inenting wordt vooral aanbevolen als men langere tijd (lander dan drie maanden) in een risicogebied verblijft. Hepatitis B komt vaak voor in Zuid-Amerika, het grootste deel van Afrika en delen van Azië. In Rusland, het Midden-Oosten en het noorden van het Afrikaanse continent komt hepatitis B in mindere mate voor, maar vormt het wel een gezondheidsrisico. Ook als u tot één van de risicogroepen behoort, kan de hepatitis B vaccinatie geadviseerd worden.

Hoe werkt de hepatitis B vaccinatie?

De hepatitis B vaccinatie bevat dode hepatitis B virusdeeltjes. Nadat u de injecties heeft gehad, maakt uw lichaam antistoffen tegen hepatitis B aan. Als u na vaccinatie in aanraking komt met mogelijke besmettingsbronnen van hepatitis B, kan uw lichaam het virus effectief bestrijden. Omdat u voor hepatitis B een serie van drie vaccinaties, met bepaalde tussenpozen, nodig heeft, is het noodzakelijk om zeven maanden voor vertrek de eerste hepatitis B vaccinatie te halen.

Heeft de hepatitis B vaccinatie bijwerkingen?

De hepatitis B vaccinatie kent weinig bijwerkingen. Dit komt omdat het het vaccin dode virussen bevat.

Welke reisvaccinaties heeft u nog meer nodig?

Naast een hepatitis B vaccinatie worden voor veel bestemmingen ook vaak andere vaccinaties geadviseerd. Onderstaande vaccinaties heeft u mogelijk ook nodig voor uw reisbestemming:
 
 
Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees onze reistips. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reisartikelen voor een optimale bescherming tegen ongenode ziektekiemen tijdens uw reis.
 
Vaccinaties kunnen u een hoop ellende besparen. Wilt u een vaccinatieadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.
 

Direct een afspraak maken

 

Advies nodig?

Selecteer uw bestemming
Thuisvaccinatie Arts

Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.