Kinkhoest

Kinkhoest​ / DKTP vaccinatie

De DKTP-vaccinatie beschermt tegen de infectieziekten difterie, kinkhoest, tetanus en polio. Voor reizigers wordt normaal een DTP-vaccinatie geadviseerd. De DKTP-vaccinatie is beschikbaar als er (ook) bescherming gewenst is tegen kinkhoest: een bacterie die met name gevaarlijk is voor jonge kinderen en tijdens de zwangerschap.

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering
Vaccinaties en advies aan huis of op locatie
Ook 's avonds en in het weekend

Kinkhoest-vaccinatie aan huis, op het werk of op één van onze 20 locaties

Als je op reis gaat is het belangrijk dat je goed beschermd bent en de juiste vaccinaties krijgt. Thuisvaccinatie.nl is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis.

Onze deskundige artsen komen bij je langs waar en wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk.

Het is ook mogelijk om een afspraak te maken op één van onze locaties in het land.

Beschikbare tijden laden...
Dit kan tot 15 seconden duren

Afspraak plannen

1
2
3

Voor wie?

De DKTP-vaccinatie wordt aan alle kinderen gratis aangeboden in het Rijksvaccinatieprogramma. Ook wordt vaccinatie tegen kinkhoest aangeboden door het RIVM aan alle zwangere vrouwen in de vorm van een DKT-vaccinatie (tegen difterie, kinkhoest en tetanus). Daarnaast kan het verstandig zijn om u te laten vaccineren tegen kinkhoest als u (in het buitenland) op kraambezoek gaat. Baby’s tot 2 maanden oud mogen de vaccinatie zelf nog niet krijgen en zijn daardoor gevoeliger voor deze infectie.

DKTP-vaccinatie

In het Rijksvaccinatieprogramma worden de vaccinaties vergoed, via het lokale consultatiebureau. Thuisvaccinatie biedt dit vaccin momenteel nog niet aan.

Effectiviteit

Het vaccin voorkomt meer dan 60% van de kinkhoestgevallen. Kinderen worden in het Rijksvaccinatieprogramma meerdere malen gevaccineerd omdat de effectiviteit dan beter is (>80%) en langer duurt. De duur van de bescherming tegen kinkhoest na een DKTP-vaccinatie wordt geschat op 3 tot 4 jaar. Tegen de andere ziekten (difterie, tetanus en polio) beschermt de DKTP-vaccinatie langer (10 jaar).

Bijwerkingen

Net als elk ander vaccin kan de DKTP-vaccinatie bijwerkingen geven. Deze zijn in verreweg de meeste gevallen mild. Onder andere kan optreden: spierpijn, huidreacties op de injectieplaats en soms koorts.

Meer informatie

Wilt u meer weten over kinkhoest? Lees dan onze informatie over de ziekte kinkhoest.

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Onze werkwijze

1.
Maak eenvoudig een account aan

Je maakt een persoonlijk account aan door het invullen van jouw postcode en huisnummer, emailadres en een zelf gekozen wachtwoord. Nadat je akkoord hebt gegeven op het verwerken van je persoonsgegevens heb je een persoonlijk account aangemaakt binnen onze beveiligde omgeving.

2.
Vul je reisgegevens in

Vul je reisbestemming(-en) in. Wij vragen hier ook naar de reden van jouw reis, waar je verblijft en wat je gaat doen tijdens je reis. Deze gegevens zijn van invloed op het advies wat je ontvangt van onze arts.

3.
Vul je persoonsgegevens in

In dit formulier vul je jouw persoonsgegevens in. Als zorgverlener zijn wij wettelijk verplicht jouw burgerservicenummer (BSN) te registreren, meer informatie vind je hier.

In deze stap kun je ook jouw gezinsleden of andere personen toevoegen aan de afspraak. Voor jouw gezinsleden* vul je zelf alle gegevens in. Nodig je andere personen uit voor de afspraak dan volstaat het invullen van het emailadres van deze personen. Deze personen worden vervolgens gevraagd om zelf een account aan te maken en hun gegevens in te vullen.

*Gezinsleden van 16 jaar en ouder ontvangen van ons een email met het verzoek akkoord te geven op de door jou ingevulde gegevens.

4.
Plan je afspraak

Selecteer een datum en tijdsblok. Wij sturen je per mail een bevestiging van de vaccinatie afspraak op het door jou aangegeven adres. Zodra de arts jouw gegevens heeft beoordeeld ontvang je een email dat jouw (voorlopige) vaccinatie-advies met een specificatie van de kosten beschikbaar is in jouw persoonlijk account. Je logt in met je emailadres en zelfgekozen wachtwoord om jouw vaccinatie advies te kunnen inzien. Heb je geen vaccinaties nodig voor je reis dan wordt de afspraak door ons kosteloos geannuleerd.

5.
Vul je gezondheidsverklaring in

Om te bepalen of - en zo ja - welke vaccinaties je nodig hebt voor jouw reis, is het noodzakelijk om een gezondheidsverklaring in te vullen. Aan de hand van de ingevulde gegevens kunnen wij bovendien bepalen of de vaccinaties veilig voor je zijn. Alle vaccinatie instellingen zijn wettelijk verplicht om met een gezondheidsverklaring te werken.

Onze trotse partners

Meer informatie

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reistips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Vaccinaties kunnen u een hoop ellende besparen. Wilt u een vaccinatieadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.