Vaccinatieverplichting polio Congo (Brazzaville) en Israel gewijzigd

Auteur
Thuisvaccinatie
Datum
17-05-2023

Waarom Thuisvaccinatie

Vaccinaties en advies aan huis of op locatie

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinatieverplichting polio Congo (Brazzaville) en Israel gewijzigd (bron: WHO)

Voor Congo (Brazzaville) is een verplichting voor poliovaccinatie ingevoerd. Voor Israël geldt géén verplichting voor poliovaccinatie meer.

———————

Gaat u langer dan 4 weken naar Congo (Brazzaville)? Een vaccinatieverplichting voor polio is sinds 16 mei 2023 door de WHO van kracht.

Naast de gele koorts vaccinatie (die al langere tijd verplicht is voor dit land), geldt er nu ook een polio-vaccinatieverplichting. Elke reiziger die langer dan 4 weken dit land bezoekt, moet een bewijs van poliovaccinatie kunnen aantonen bij het verlaten van dit land. Deze vaccinatie mag op het moment van verlaten van het land niet ouder zijn dan 12 maanden.

Dus ook als u in de afgelopen 10 jaar nog een DTP (difterie, tetanus, polio) vaccinatie heeft gehad, kan het zijn dat we deze vaccinatie weer adviseren.

Wist u dat deze polio-vaccinatieverplichting ook voor andere landen geldt? Dit geldt nu voor de landen: Afghanistan, Congo D.R. (Kinshasa), Congo (Brazzaville), Pakistan, Madagaskar, Malawi en Mozambique. Let op: deze lijst van landen wijzigt met regelmaat.

Gaat u op reis? Maak een afspraak; u krijgt van onze LCR-geregistreerde artsen altijd een actueel advies op maat.