Pakistan

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Vaccinaties en advies aan huis of op één van onze locaties wanneer het u uitkomt

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties Pakistan

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in Pakistan voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor Pakistan inentingen nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie in Pakistan. Hieronder leest u welke vaccinaties Pakistan vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor Pakistan te halen.

Welke vaccinaties zijn verplicht voor Pakistan?

Vanuit de WHO, World Health Organisation, geldt een poliovaccinatie-verplichting indien u langer dan vier weken in Pakistan verblijft. De DTP-vaccinatie dient tussen de 1 en 12 maanden vóór het verlaten van het land toegediend te zijn. Met andere woorden, deze vaccinatie dient binnen het afgelopen jaar toegediend te zijn, ook al heeft u in de afgelopen 10 jaar nog een DTP gehad. Het is mogelijk dat de douanebeambte dit controleert in uw gele boekje.
Let ook op de vaccinatie van uw kinderen. De meeste kinderen zijn voldoende beschermd tegen polio vanuit het Rijksvaccinatieprogramma, maar voldoen soms niet aan de eisen die vanuit het land wordt gesteld.

De gele koorts vaccinatie is alleen verplicht wanneer u Pakistan wilt inreizen vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Deze ziekte komt alleen in Afrika en Zuid-Amerika voor. Als u vanuit Nederland naar Pakistan reist, en onderweg niet in een gele koorts land komt, is de gele koorts vaccinatie voor u niet verplicht.

Naast de in sommige gevallen verplichte gele koorts en/of poliovaccinatie voor Pakistan worden er nog een aantal andere inentingen geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat.

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor Pakistan?

Er worden voor Pakistan vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf in Pakistan. Andere vaccinaties raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in Pakistan wilt verblijven.

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Pakistan:

Verblijft u langer dan twee weken in Pakistan? Dan raden wij ook deze aanvullende vaccinatie aan:

Gaat u langer dan drie maanden naar Pakistan? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor Pakistan ook deze aanvullende vaccinaties:

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af.

Loop ik risico op malaria in Pakistan?

In Pakistan komt malaria voor; een ziekte waaraan nog steeds Nederlanders overlijden. Het malaria-advies in Pakistan is sterk afhankelijk van meerdere persoons- en reisgebonden factoren. U krijgt daarom een persoonlijk advies tijdens uw afspraak. Indien nodig worden malariapillen voorgeschreven.

Malaria kunt u krijgen via een muggenbeet. Het is daarom belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Enkele tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

Welke gezondheidsrisico’s zijn er in Pakistan?

In Pakistan dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten:

  • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
  • In Pakistan komen muggen voor die ziektes zoals dengue, zika of chikungunya kunnen overbrengen. Muggenwering is daarom van groot belang. Lees meer over denguezika of chikungunya.
  • Tuberculose (TBC) is een infectieziekte die hier meer voorkomt dan in Nederland. Lees meer over TBC.
  • In Pakistan komen hiv/aids en andere soa’s op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa’s.
Onze unieke werkwijze
1
Maak uw account aan

Maak een account aan op onze website.

2
Reisverklaring

Vul uw reisverklaring in

3
Persoonsgegevens

Vul uw persoonsgegevens in

4
Gezondheidsverklaring

Vul uw gezondheidsverklaring in

5
Uw afspraak maken

Plan uw afspraak bij u thuis of op één van onze locaties

Actueel vaccinatie nieuws

Beschikbaarheid Rabiës vaccin

Beschikbaarheid Rabiës vaccin Thuisvaccinatie heeft op dit moment voldoende Rabiës vaccins beschikbaar om…

Lees meer

Wijzigingen malaria-advies LCR

Wijzigingen malaria-advies LCR Per 6 juli 2023 zijn er met betrekking tot malaria…

Lees meer

Nieuw dengue-vaccin is beschikbaar via Thuisvaccinatie!

Nieuw dengue-vaccin is beschikbaar via Thuisvaccinatie! Er is een vaccin tegen dengue (knokkelkoorts)…

Lees meer
Polio

Vaccinatieverplichting polio Congo (Brazzaville) en Israel gewijzigd

Lees meer