Malawi

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Vaccinaties en advies aan huis of op het werk wanneer het u uitkomt

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties Malawi

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in Malawi voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor Malawi vaccinaties nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie in Malawi. Hieronder leest u welke vaccinaties Malawi vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor Malawi te halen.

Welke vaccinaties zijn verplicht voor Malawi?

De gele koorts vaccinatie is alleen verplicht wanneer u Malawi wilt inreizen vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Deze ziekte komt in Afrika en Zuid-Amerika voor. In Malawi komt geen gele koorts voor. Als u vanuit Nederland naar Malawi reist, en onderweg niet in een gele koorts land komt, is de gele koorts vaccinatie voor u niet verplicht.

Naast de in sommige gevallen verplichte gele koorts vaccinatie worden er nog een aantal andere inentingen voor Malawi geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat.

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor Malawi?

Er worden voor Malawi vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf in Malawi. Andere vaccinaties raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in Malawi wilt verblijven.

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Malawi:

Gaat u langer dan drie maanden naar Malawi? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor Malawi ook deze aanvullende vaccinaties:

*De meningitis vaccinatie wordt geadviseerd als u langer dan zes maanden in Malawi verblijft en daarbij in nauw contact komt met de lokale bevolking.

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af.

Loop ik risico op malaria in Malawi?

In Malawi komt malaria voor; een ziekte waaraan nog steeds Nederlanders overlijden. Het gebruik van malariapillen is dan ook sterk aangeraden. Onze arts kan u adviseren welke specifieke medicatie u het beste kunt gebruiken voor uw reis naar Malawi. Zie ook ons malariaoverzicht van Malawi.

Malaria kunt u krijgen via een muggenbeet. Het is daarom belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Enkele tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

Welke gezondheidsrisico’s zijn er in Malawi?

In Malawi dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten:

  • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
  • In Malawi komen muggen voor die ziektes zoals dengue, zika of chikungunya kunnen overbrengen. Muggenwering is daarom van groot belang. Lees meer over denguezika of chikungunya.
  • In zoet water kunnen parasieten voorkomen die schistosomiasis (bilharzia) veroorzaken. Lees meer over schistosomiasis.
  • Tuberculose (TBC) is een infectieziekte die hier meer voorkomt dan in Nederland. Lees meer over TBC.
  • In Malawi komen hiv/aids en andere soa’s op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa’s.
Onze unieke werkwijze
1
Maak uw account aan

Maak een account aan op onze website.

2
Reis-, Persoonsgegevens en Gezondheidsverklaring

Vul uw reis-, persoonsgegevens en gezondheidsverklaring in.

3
Uw afspraak maken

Plan uw afspraak in zodat we bij u langs kunnen komen.

Actueel vaccinatie nieuws

Wijzigingen malaria-advies LCR

Wijzigingen malaria-advies LCR Thuisvaccinatie werkt al jaren volgens de richtlijnen van het Landelijk…

Lees meer
Polio

Vaccinatieverplichting polio Congo D.R. (Kinshasa) gewijzigd

Lees meer

Ebola uitbraak Oeganda

Ebola uitbraak Oeganda Sinds 20 september 2022 is er een ebolavirus uitbraak in…

Lees meer
Ebola uitbraak Oeganda

Aangepast vaccinatieadvies mazelen

Aangepast vaccinatieadvies mazelen Recent zijn de mazelenvaccinatie-adviezen voor reizigers geactualiseerd. Binnen Europa…

Lees meer