Madagaskar

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Vaccinaties en advies aan huis of op één van onze locaties wanneer het u uitkomt

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties Madagaskar

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in Madagaskar voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor Madagaskar vaccinaties nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie in Madagaskar. Hieronder leest u welke vaccinaties Madagaskar vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor Madagaskar te halen.

Welke vaccinaties zijn verplicht voor Madagaskar?

Vanuit de WHO, World Health Organisation, geldt een poliovaccinatie-verplichting indien u langer dan vier weken in Madagaskar verblijft. De DTP-vaccinatie dient tussen de 1 en 12 maanden vóór het verlaten van het land toegediend te zijn. Met andere woorden, deze vaccinatie dient binnen het afgelopen jaar toegediend te zijn, ook al heeft u in de afgelopen 10 jaar nog een DTP gehad. Het is mogelijk dat de douanebeambte dit controleert in uw gele boekje.
Let ook op de vaccinatie van uw kinderen. De meeste kinderen zijn voldoende beschermd tegen polio vanuit het Rijksvaccinatieprogramma, maar voldoen soms niet aan de eisen die vanuit het land wordt gesteld.

De gele koorts vaccinatie is alleen verplicht wanneer u Madagaskar wilt inreizen vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Deze ziekte komt in Afrika en Zuid-Amerika voor. In Madagaskar zelf komt geen gele koorts voor. Als u vanuit Nederland naar Madagaskar reist, en onderweg niet in een gele koorts land komt, is de gele koorts vaccinatie voor u niet verplicht.

Naast de in sommige gevallen verplichte vaccinaties worden er nog een aantal andere inentingen voor Madagaskar geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat.

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor Madagaskar?

Er worden voor Madagaskar vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf in Madagaskar. Andere vaccinaties raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in Madagaskar wilt verblijven.

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Madagaskar:

Gaat u langer dan drie maanden naar Madagaskar? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor Madagaskar ook deze aanvullende vaccinaties:

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af.

Loop ik risico op malaria in Madagaskar?

In Madagaskar is er een hoog risico op malaria; een ziekte waaraan nog steeds Nederlanders overlijden. Malaria komt overal in dit land voor, gedurende het gehele jaar. Wij adviseren dan ook sterk het preventief gebruik van malariapillen. Onze arts kan u adviseren welke medicatie u het beste kunt gebruiken voor uw reis naar Madagaskar.

Malaria kunt u krijgen via een muggenbeet. Het is daarom belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Enkele tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

Welke gezondheidsrisico’s zijn er in Madagaskar?

In Madagaskar dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten:

  • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
  • In Madagaskar komen muggen voor die ziektes zoals dengue, zika of chikungunya kunnen overbrengen. Muggenwering is daarom van groot belang. Lees meer over denguezika of chikungunya.
  • In zoet water kunnen parasieten voorkomen die schistosomiasis (bilharzia) veroorzaken. Lees meer over schistosomiasis.
  • Tuberculose (TBC) is een infectieziekte die hier meer voorkomt dan in Nederland. Lees meer over TBC.
  • De pest komt in Madasgascar nog wel eens voor. Lees hier informatie vanuit het RIVM over de pest.
  • In Madagaskar komen hiv/aids en andere soa’s op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa’s.
Onze unieke werkwijze
1
Maak uw account aan

Maak een account aan op onze website.

2
Uw reisgegevens

Reisgegevens

3
Persoonsgegevens

Vul uw persoonsgegevens in

4
Uw afspraak maken

Plan uw afspraak bij u thuis (of op uw werk) of op één van onze locaties

5
Gezondheidsverklaring

Vul uw gezondheidsverklaring in

Actueel vaccinatie nieuws

Gele koorts-vaccinatie Zuid-Sudan (Zuid-Soedan) niet ouder dan 10 jaar

Verplichte gele koorts-vaccinatie Zuid-Sudan (Zuid-Soedan) niet ouder dan 10 jaar Voor Zuid-Sudan geldt…

Lees meer

Toename dengue infecties in meerdere Afrikaanse landen

Toename dengue infecties in meerdere Afrikaanse landen (bron: LCR, WHO) Er wordt…

Lees meer

Kaapverdie malariavrij verklaard

Kaapverdie malariavrij verklaard De WHO (World Health Organization) heeft Kaapverdië op 12 januari…

Lees meer

VGZ 2024

VGZ 2024 De mogelijke aanvullende vergoeding vanuit VGZ verandert in 2024. Bent…

Lees meer