Vaccinatieadvies Frankrijk

Vaccinatieadvies

Thuisvaccinatie Arts

Aanbevolen

Geen

Verplicht

Geen

Aanvullend

FSME / Teken encefalitis

Malaria

Geen malaria aanwezig
Check vergoeding Afspraak maken

Populaire bestemmingen

Vaccinaties Frankrijk

Heb ik vaccinaties nodig voor Frankrijk?

Vaccinaties voor Frankrijk zijn niet verplicht. De enige infectieziekte die in Frankrijk een gezondheidsrisico voor reizigers kan vormen is FSME / teken encefalitis. Deze ziekte komt voor in sommige natuurgebieden in Frankrijk.  

U loopt het meeste risico op teken encefalitis als u in de periode april t/m november langer dan vier weken gaat wandelen of kamperen in de Franse natuur. Teken encefalitis is een ernstige ziekte die een hersenontsteking kan veroorzaken. U kunt hierdoor uiteindelijk verlamd raken.
De teken encefalitis vaccinatie biedt een goede bescherming tegen deze ziekte. Neem het zekere voor het onzekere en laat u vaccineren tegen teken encefalitis. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om deze inenting te halen.

Wanneer u Frankrijk combineert met een andere reisbestemming, heeft u mogelijk aanvullende vaccinaties nodig voor de andere bestemming. Ook dan is Thuisvaccinatie u graag van dienst.

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Loop ik risico op malaria in Frankrijk?

Nee. De muggen in Frankrijk verspreiden geen malaria. Wilt u tijdens uw verblijf in Frankrijk toch muggenbeten voorkomen? Enkele tips:

  • Draag bedekkende kleding, gebruik een mugwerend middel met DEET en slaap onder een muskietennet. Deze en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

Welke gezondheidsrisico’s zijn er nog meer in Frankrijk?

In de zomer kunnen in het zuiden van Frankrijk muggen voorkomen die ziektes zoals dengue, zika of chikungunya kunnen overbrengen. Muggenwering is dan belangrijk. Lees hier meer over dengue, zika of chikungunya.

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies