Veilig op reis naar Brazilië voor het WK Voetbal

Auteur
Thuisvaccinatie
Datum
24-03-2014

Gele Koorts in Brazilië 

Ook Gele Koorts komt voor in Brazilië. Deze infectieziekte wordt door muggen overgedragen. Soms is het voldoende als iemand zich tegen muggenbeten beschermt. Maar voor bepaalde Braziliaanse steden waar de WK wedstrijden worden gespeeld, adviseert Thuisvaccinatie.nl de Gele Koorts vaccinatie nadrukkelijk. Dit zijn de steden Manaus, Cuiabá, Brasilia, Belo Horizonte, Curitiba en Porto Alegre. De vaccinatie heeft een inwerktijd en kan dan ook het beste ruim voor vertrek gegeven worden. 

Malaria in Brazilië 

Niet alleen Gele Koorts wordt overgedragen door muggen, maar ook Malaria. Een ook deze infectieziekte komt in Brazilië voor. Vaak is het voldoende om alleen mugwerende maatregelen te treffen. Alleen voor de ‘WK stad’ Manaus worden malariapillen aanbevolen. 

Persoonlijk vaccinatieadvies Brazilië 

Naast bovengenoemde vaccinaties is het voor sommige mensen ook verstandig als zij zich laten inenten tegen Buiktyfus, Hepatitis B en Rabiës. Of dat ook voor u geldt, hangt af van uw gezondheid en bijvoorbeeld uw verblijfsduur in Brazilië. Thuisvaccinatie.nl adviseert u hier graag over. Vraag meteen een persoonlijk vaccinatieadvies aan
https://www.thuisvaccinatie.nl/veilig-op-reis-naar-brazilie-voor-het-wk-voetbal-2/">