De BMR-vaccinatie

De BMR-vaccinatie beschermt u tegen de infectieziekten Bof, Mazelen en Rodehond. Met een enkele inenting bent u in principe levenslang beschermd tegen de mazelen (de balngrijkste reden om te vaccineren) en rodehond. Voor de bof is dit nog niet bekend.

Voor welke landen wordt de BMR-vaccinatie geadviseerd?

Mazelen komt voor in veel delen van de wereld; in Oost-Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië. En soms ook in Zuid-Amerika.

Of een BMR-vaccinatie geadviseerd wordt, hangt af van meerdere factoren. Niet alleen de bestemming, maar ook andere reisgebonden en persoonsgebonden factoren bepalen of u de BMR-vaccinatie nodig heeft.

Bij Thuisvaccinatie krijgt u altijd een advies op maat door LCR geregistreerde Reizigersgeneeskundig artsen. Maak daarom vandaag nog een afspraak.

Hoe werkt de BMR-vaccinatie?

De BMR-vaccinatie is een levend verzwakt vaccin. Na toediening van de BMR-vaccinatie maakt uw lichaam antistoffen aan.
Als u vervolgens op reis in aanraking komt met de ziekte, dan kan uw lichaam deze meestal effectief bestrijden. Het BMR-vaccin beschermt in principe levenslang tegen mazelen en rodehond; voor de bof is de precieze beschermingsduur na vaccinatie niet goed bekend.

Voor een optimale bescherming en onvoorziene zaken, adviseren we dat u altijd 6-8 weken voor vertrek een afspraak maakt. Is dit niet mogelijk, dan kunt u vaak zelfs tot op de dag van vertrek nog gevaccineerd worden.

Heeft de BMR-vaccinatie bijwerkingen?

De BMR-vaccinatie kan bepaalde bijwerkingen geven. De bijwerkingen zijn vaak lokale verschijnselen zoals pijn of zwelling op de injectieplaats.  Omdat de BMR-vaccinatie een levend verzwakt vaccin is, kan deze in vergelijking met andere vaccins wat meer bijwerkingen geven. Ongeveer 3-10 dagen na de vaccinatie kunt u zich wat grieperig voelen met mogelijk verhoging of koorts.

Welke reisvaccinaties heeft u nog meer nodig?

Naast een gele koorts-vaccinatie worden voor veel bestemmingen ook vaak andere vaccinaties geadviseerd. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

Meer informatie

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reistips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Vaccinaties kunnen u een hoop ellende besparen. Wilt u een vaccinatieadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.

Afspraak maken