Franse Antillen

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Vaccinaties en advies aan huis of op het werk wanneer het u uitkomt

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties Franse Antillen

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die op de Franse Antillen voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor de Franse Antillen vaccinaties nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie op de Franse Antillen. Hieronder leest u welke vaccinaties de Franse Antillen vereisen en welke inentingen worden geadviseerd. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor de Franse Antillen te halen.

Welke vaccinaties zijn verplicht voor de Franse Antillen?

De gele koorts vaccinatie is alleen verplicht wanneer u de Franse Antillen wilt inreizen vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Deze ziekte komt alleen in Afrika en Zuid-Amerika voor. op de Franse Antillen komt geen gele koorts voor. Als u vanuit Nederland naar de Franse Antillen reist, en onderweg niet in een gele koorts land komt, is de gele koorts vaccinatie voor u niet verplicht.

Naast de in sommige gevallen verplichte gele koorts vaccinatie voor de Franse Antillen, worden er nog een aantal andere inentingen geadviseerd. Hieronder kunt u zien om welke vaccinaties het gaat.

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor de Franse Antillen?

Er worden voor de Franse Antillen vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Deze inentingen worden ongeacht de duur van uw verblijf op de Franse Antillen geadviseerd:

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor de Franse Antillen:

Loop ik risico op malaria op de Franse Antillen?

Nee. De muggen op de Franse Antillen verspreiden geen malaria. Wilt u tijdens uw verblijf op de Franse Antillen toch muggenbeten voorkomen? Enkele tips:

  • Draag bedekkende kleding, gebruik een mugwerend middel met DEET en slaap onder een muskietennet. Deze en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

Welke gezondheidsrisico’s zijn er op Franse Antillen?

Op de Franse Antillen dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten:

  • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
  • Op de Franse Antillen komen muggen voor die ziektes zoals dengue, zika of chikungunya kunnen overbrengen. Muggenwering is daarom van groot belang. Lees meer over denguezika of chikungunya.
  • In zoet water kunnen parasieten voorkomen die schistosomiasis (bilharzia) veroorzaken. Lees meer over schistosomiasis.
  • Op de Franse Antillen komen hiv/aids en andere soa’s op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa’s.
Onze unieke werkwijze
1
Maak uw account aan

Maak een account aan op onze website.

2
Reisverklaring

Vul uw reisverklaring in

3
Persoonsgegevens

Vul uw persoonsgegevens in

4
Gezondheidsverklaring

Vul uw gezondheidsverklaring in

5
Uw afspraak maken

Plan uw afspraak in zodat we bij u langs kunnen komen

Actueel vaccinatie nieuws

Wijzigingen malaria-advies LCR

Wijzigingen malaria-advies LCR Thuisvaccinatie werkt al jaren volgens de richtlijnen van het Landelijk…

Lees meer
Polio

Vaccinatieverplichting polio Congo D.R. (Kinshasa) gewijzigd

Lees meer

Ebola uitbraak Oeganda

Ebola uitbraak Oeganda Sinds 20 september 2022 is er een ebolavirus uitbraak in…

Lees meer
Ebola uitbraak Oeganda

Aangepast vaccinatieadvies mazelen

Aangepast vaccinatieadvies mazelen Recent zijn de mazelenvaccinatie-adviezen voor reizigers geactualiseerd. Binnen Europa…

Lees meer