Turks- en Caicoseilanden

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Vaccinaties en advies aan huis of op het werk wanneer het u uitkomt

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties Turks- en Caicoseilanden

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die op de Turks en Caicoseilanden voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor de Turks en Caicoseilanden vaccinaties nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie op de Turks en Caicoseilanden. Hieronder leest u welke vaccinaties de Turks en Caicoseilanden vereisen en welke inentingen worden geadviseerd. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor de Turks en Caicoseilanden te halen.

Welke vaccinaties zijn verplicht voor de Turks- en Caicoseilanden?

De gele koorts vaccinatie is alleen verplicht wanneer u de Turks en Caicoseilanden wilt inreizen vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Deze ziekte komt alleen in Afrika en Zuid-Amerika voor. Op de Turks en Caicoseilanden komt geen gele koorts voor. Als u vanuit Nederland naar de Turks en Caicoseilanden reist, en onderweg niet in een gele koorts land komt, is de gele koorts vaccinatie voor u niet verplicht.

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor de Turks- en Caicoseilanden?

Er worden voor de Turks en Caicoseilanden vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf op de Turks en Caicoseilanden. Andere vaccinaties raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd op de Turks en Caicoseilanden wilt verblijven.

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor de Turks en Caicoseilanden:

Gaat u langer dan drie maanden naar de Turks en Caicoseilanden? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor de Turks en Caicoseilanden ook deze aanvullende vaccinatie:

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af.

Loop ik risico op malaria op de Turks- en Caicoseilanden?

Nee. De muggen op de Turks en Caicoseilanden verspreiden geen malaria. Wilt u tijdens uw verblijf op de Turks en Caicoseilanden toch muggenbeten voorkomen? Enkele tips:

  • Draag bedekkende kleding, gebruik een mugwerend middel met DEET en slaap onder een muskietennet. Deze en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

Welke gezondheidsrisico’s zijn er op de Turks- en Caicoseilanden?

Op de Turks en Caicoseilanden dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten:

  • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
  • Op de Turks en Caicoseilanden komen muggen voor die ziektes zoals dengue, zika of chikungunya kunnen overbrengen. Muggenwering is daarom van groot belang. Lees meer over denguezika of chikungunya.
  • Op de Turks en Caicoseilanden komen hiv/aids en andere soa’s op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa’s.
Onze unieke werkwijze
1
Maak uw account aan

Maak een account aan op onze website.

2
Reis-, Persoonsgegevens en Gezondheidsverklaring

Vul uw reis-, persoonsgegevens en gezondheidsverklaring in.

3
Uw afspraak maken

Plan uw afspraak in zodat we bij u langs kunnen komen.

Actueel vaccinatie nieuws

Wijzigingen malaria-advies LCR

Wijzigingen malaria-advies LCR Thuisvaccinatie werkt al jaren volgens de richtlijnen van het Landelijk…

Lees meer
Polio

Vaccinatieverplichting polio Congo D.R. (Kinshasa) gewijzigd

Lees meer

Ebola uitbraak Oeganda

Ebola uitbraak Oeganda Sinds 20 september 2022 is er een ebolavirus uitbraak in…

Lees meer
Ebola uitbraak Oeganda

Aangepast vaccinatieadvies mazelen

Aangepast vaccinatieadvies mazelen Recent zijn de mazelenvaccinatie-adviezen voor reizigers geactualiseerd. Binnen Europa…

Lees meer