Malariagebieden

Malariagebieden: waar?

Malariagebieden komen voor in meerdere delen van de wereld. In Afrika zijn er een aantal malariagebieden, net als in Midden en Zuid-Amerika en Azië. Gaat u binnenkort op reis naar één van deze malariagebieden of wilt u weten of er op uw bestemming een risico is op malaria? Zie onderstaande wereldkaart voor malariagebieden.

Wereldkaart: malariagebieden

 

Malariagebieden

Op de wereldkaart ziet u waar mugwerende maatregelen worden aangeraden en soms ook malariatabletten. De malariagebieden kunnen verschuiven in de loop der tijd, onze arts geeft u altijd een persoonlijk en actueel advies.

Malariatabletten?

De wereldkaart geeft een globaal idee waar malaria voorkomt. Per land en gebied kan het risico op malaria verschillen. Sommige gebieden hebben slechts een laag risico op malaria, dan zijn mugwerende maatregelen meestal voldoende. Wanneer u op reis gaat naar een hóóg risicogebied (bijv. Midden-Afrika) dan is het preventief slikken van malariatabletten sterk aanbevolen om ernstige infectie met malaria te voorkomen. Welke pil voorgeschreven wordt, hangt af van welke malariagebieden u bezoekt, maar ook de verblijfsduur, uw gezondheidstoestand en eventuele andere medicijnen die u gebruikt. Onze arts geeft u altijd een persoonlijk en actueel advies.

Mugwerende maatregelen

Hiernaast adviseren we dus altijd mugwerende maatregelen te treffen, zoals het gebruik van een klamboe en DEET. U kunt deze producten vinden op onze webshop

 

Advies nodig?

Selecteer uw bestemming
Thuisvaccinatie Arts

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies