Malariagebieden

Malariagebieden: waar?

Malariagebieden komen voor in meerdere delen van de wereld. In Afrika zijn er een aantal malariagebieden, net als in Midden en Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië. Gaat u binnenkort op reis naar één van deze malariagebieden of wilt u weten of er op uw bestemming een risico is op malaria? Zie onderstaande wereldkaart voor de malariagebieden.

Wereldkaart: malariagebieden

 

Malariagebieden: welke malariatabletten?

Op de wereldkaart ziet u waar malariatabletten en/of mugwerende maatregelen worden aangeraden. De malariagebieden kunnen verschuiven in de loop der tijd, onze arts geeft u altijd een persoonlijk en actueel advies.

Soorten malariatabletten

Wanneer u op reis gaat naar één van de gebieden waar malaria voorkomt, kunt u malariatabletten slikken om besmetting met malaria te voorkomen. Het soort pil dat u krijgt voorgeschreven, hangt af van welke malariagebieden u bezoekt, de verblijfsduur, uw gezondheidstoestand en eventuele andere medicijnen die u gebruikt.

Mugwerende maatregelen

Daarnaast adviseren we mugwerende maatregelen te treffen, zoals het gebruik van een klamboe en DEET. U kunt deze producten vinden op onze webshop

 

Advies nodig?

Selecteer uw bestemming
Thuisvaccinatie Arts

Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.