Malariagebieden

Malariagebieden: waar?

Malariagebieden komen voor in meerdere delen van de wereld. In Afrika zijn er een aantal malariagebieden, net als in Midden en Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië. Gaat u binnenkort op reis naar één van deze malariagebieden of wilt u weten of er op uw bestemming een risico is op malaria? Zie onderstaande wereldkaart voor de malariagebieden.

Wereldkaart: malariagebieden

 

Malariagebieden: welke malariatabletten?

Op de wereldkaart ziet u waar in de wereld malariatabletten en/of mugwerende maatregelen worden aangeraden. Per malariagebied (land) geven we globaal aan welke malaria pillen u kunt gebruiken. Klik daarvoor op het malariagebied uit de lijst hieronder. De malariagebieden kunnen verschuiven in de loop der tijd, onze arts geeft u altijd een persoonlijk en actueel advies.

 

Soorten malariatabletten

Wanneer u op reis gaat naar één van de gebieden waar malaria voorkomt, kunt u malariatabletten slikken om besmetting met malaria te voorkomen. Het soort pil dat u krijgt voorgeschreven, hangt af van welke malariagebieden u bezoekt, de verblijfsduur, uw gezondheidstoestand en eventuele andere medicijnen die u gebruikt.

 

Advies nodig?

Selecteer uw bestemming
Thuisvaccinatie Arts

Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.