Vaccinatieadvies Argentinië

Vaccinatieadvies

Thuisvaccinatie Arts

Aanbevolen

DTPHepatitis A

Verplicht

Geen

Aanvullend

Gele KoortsRabies

Malaria

Mogelijk malaria aanwezig
Check vergoeding Afspraak maken

Populaire bestemmingen

Vaccinaties Argentinië

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in Argentinië voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor Argentinië inentingen nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie in Argentinië. Hieronder leest u welke vaccinaties Argentinië vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde inentingen voor Argentinië te halen.

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Welke inentingen zijn verplicht voor Argentinië?

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Argentinië. Wel worden er een aantal inentingen geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat.

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor Argentinië?

Er worden voor Argentinië vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf in Argentinië. Andere vaccinaties raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in Argentinië wilt verblijven. 

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Argentinië:
 

*Gele koorts komt in het noorden en oosten van Argentinië voor. Reist u naar de bosrijke gebieden in het noorden en oosten, dan wordt deze vaccinatie mogelijk geadviseerd. Dat geldt ook als u een bezoek brengt aan (het gebied rondom) de Iguacu watervallen.

Gaat u langer dan drie maanden naar Argentinië? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor Argentinië ook deze aanvullende vaccinaties:

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af.

Loop ik risico op malaria in Argentinië?

In Argentinië komt malaria voor; een ziekte waaraan nog steeds Nederlanders overlijden. U loopt het meeste risico op een besmetting met malaria in de grensgebieden met Bolivia en Paraguay. Verblijft u in een malariagebied in Argentinië, dan is het erg belangrijk om te voorkomen dat u door een mug wordt gebeten. Malaria kunt u namelijk krijgen via een muggenbeet. Enkele tips om besmetting met malaria tegen te gaan:
 

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET. 
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop
     

Welke gezondheidsrisico’s zijn er nog meer in Argentinië?

In Argentinië dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten: 

  • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
  • Ook komen ziektes zoals dengue (knokkelkoorts) voor. Voor deze ziekte is nog geen vaccinatie beschikbaar. Lees meer over dengue.
  • In Argentinië komen hiv/aids en andere soa's op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa's.

Heb ik voor omringende landen van Argentinië extra inentingen nodig?

Bezoekt u tijdens uw reis naar Argentinië ook omliggende landen? Het kan zijn dat u voor deze landen aanvullende vaccinaties nodig heeft. Hieronder vindt u meer informatie over de benodigde inentingen voor buurlanden van Argentinië.

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Voorkom dat u tijdens uw verblijf in Argentinië onnodige gezondheidsrisico’s loopt en ga goed beschermd op reis! Maak vandaag nog een afspraak voor uw persoonlijke vaccinatieadvies op maat.

Direct een afspraak maken »

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies