Vaccinatieadvies Afrika

Vaccinatieadvies

Thuisvaccinatie Arts

Aanbevolen

DTPHepatitis A

Verplicht

Geen

Aanvullend

Gele KoortsMazelenHepatitis BTBCMeningitisRabies

Malaria

Mogelijk malaria aanwezig
Check vergoeding Afspraak maken

Populaire bestemmingen

Vaccinaties Afrika

Reist u naar een land op het continent Afrika? Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in Afrika voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor Afrika vaccinaties nodig heeft, hangt af van de reisbestemming en de gebieden die u verder bezoekt, uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur en uw accommodatie in Afrika. Hieronder leest u welke vaccinaties Afrika vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor Afrika te halen.

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Welke vaccinaties zijn verplicht voor Afrika?

Een aantal landen in Afrika stelt een gele koorts vaccinatie altijd verplicht:

Voor de meeste andere Afrikaanse landen is de gele koorts vaccinatie alleen verplicht als u vóór aankomst in het betreffende land in een ander land bent geweest waar gele koorts voorkomt. 

Verder worden er nog een aantal vaccinaties voor Afrika geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat. 

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor Afrika?

Voor de meeste landen in Afrika worden altijd de volgende vaccinaties geadviseerd:

DTP vaccinatie (tegen difterie, tetanus en polio)

Hepatitis A vaccinatie

BMR vaccinatie (alleen aanbevolen wanneer u geen mazelen heeft gehad of nooit tegen de mazelen bent gevaccineerd)

In Afrikaanse landen waar gele koorts voorkomt, wordt naast de bovenstaande inentingen ook de gele koorts vaccinatie geadviseerd.

Gaat u langer dan drie maanden naar een land in Afrika? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor Afrika ook nog aanvullende vaccinaties. Deze kunt u vinden in het afzonderlijke reisadvies per bestemming. In deze afzonderlijke reisadviezen vindt u ook informatie over het al dan niet voorkomen van malaria en de eventuele noodzaak van het gebruik van malariapillen. Ook vindt u er informatie over andere reizigersziekten waarvoor (nog) geen vaccinatie mogelijk is, zoals bijvoorbeeld reizigersdiarree, dengue en schistosomiasis.

Vaccinaties Afrika voor populaire bestemmingen

Maakt u een rondreis door Afrika, of bezoekt u een aantal populaire landen? Dan bent u vast benieuwd naar de benodigde vaccinaties voor deze bestemmingen. Hieronder vindt u meer informatie over de benodigde inentingen voor een aantal populaire landen in Afrika.

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Voorkom dat u tijdens uw verblijf in Afrika onnodige gezondheidsrisico’s loopt en ga goed beschermd op reis! Maak vandaag nog een afspraak voor uw persoonlijke vaccinatieadvies op maat.

Direct een afspraak maken »

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies