Angola

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op één van onze locaties wanneer het u uitkomt

Vaccinaties Angola

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in Angola voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor Angola inentingen nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie in Angola. Hieronder leest u welke vaccinaties Angola vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor Angola te halen.

Welke vaccinaties zijn verplicht voor Angola?

De gele koorts vaccinatie is verplicht voor alle reizigers die Angola willen inreizen. Deze ziekte komt in Afrika en Zuid-Amerika voor. Ook in Angola komt gele koorts voor. U loopt zonder vaccinatie tevens een risico om deze ziekte op te lopen.

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor Angola?

Er worden voor Angola vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf in Angola. Andere vaccinaties raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in Angola wilt verblijven.

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Angola:

Gaat u langer dan drie maanden naar Angola? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor Angola ook deze aanvullende vaccinaties:

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af.

Loop ik risico op malaria in Angola?

In Angola is er een hoog risico op malaria; een ziekte waaraan nog steeds Nederlanders overlijden. Malaria komt overal in dit land voor, gedurende het gehele jaar. Wij adviseren dan ook sterk het preventief gebruik van malariapillen. Onze arts kan u adviseren hoe en welke medicatie u het beste kunt gebruiken voor uw reis naar Angola.

Malaria kunt u krijgen via een muggenbeet. Het is daarom belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Enkele tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

Welke gezondheidsrisico’s zijn er nog meer in Angola?

In Angola dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten:

  • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
  • In Angola komen muggen voor die ziektes zoals dengue, zika of chikungunya kunnen overbrengen. Muggenwering is daarom van groot belang. Lees meer over denguezika of chikungunya.
  • In zoet water kunnen parasieten voorkomen die schistosomiasis (bilharzia) veroorzaken. Lees meer over schistosomiasis.
  • Tuberculose (TBC) is een infectieziekte die hier meer voorkomt dan in Nederland. Lees meer over TBC.
  • In Angola komen hiv/aids en andere soa’s op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa’s.
Onze unieke werkwijze
1
Maak uw account aan

Maak een account aan op onze website.

2
Reisverklaring

Vul uw reisverklaring in

3
Persoonsgegevens

Vul uw persoonsgegevens in

4
Gezondheidsverklaring

Vul uw gezondheidsverklaring in

5
Uw afspraak maken

Plan uw afspraak bij u thuis of op één van onze locaties