Centraal-Afrikaanse Republiek

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Vaccinaties en advies aan huis of op het werk wanneer het u uitkomt

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties Centraal Afrikaanse Republiek

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in de Centraal Afrikaanse Republiek voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor de Centraal Afrikaanse Republiek inentingen nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie in de Centraal Afrikaanse Republiek. Hieronder leest u welke vaccinaties Centraal Afrikaanse Republiek vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor de Centraal Afrikaanse Republiek te halen.

Welke vaccinaties zijn verplicht voor de Centraal Afrikaanse Republiek?

De gele koorts vaccinatie is verplicht voor alle reizigers die de Centraal Afrikaanse Republiek willen inreizen. Deze ziekte komt in Afrika en Zuid-Amerika voor. Ook in de Centraal Afrikaanse Republiek komt gele koorts voor. U loopt zonder vaccinatie tevens een risico om deze ziekte op te lopen.

Naast de verplichte vaccinatie voor de Centraal Afrikaanse Republiek worden er nog een aantal andere inentingen geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat.

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor de Centraal Afrikaanse Republiek?

Er worden voor de Centraal Afrikaanse Republiek vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf in de Centraal Afrikaanse Republiek. Andere vaccinaties raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in de Centraal Afrikaanse Republiek wilt verblijven.

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor de Centraal Afrikaanse Republiek:

Gaat u langer dan drie maanden naar de Centraal Afrikaanse Republiek? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor de Centraal Afrikaanse Republiek ook deze aanvullende vaccinaties:

*De meningitis vaccinatie wordt geadviseerd als u in de periode december t/m juni langer dan zes weken in de Centraal Afrikaanse Republiek verblijft en daarbij in nauw contact komt met de lokale bevolking. Bovendien wordt de meningitis vaccinatie geadviseerd bij een verblijf van zes maanden of langer.

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af.

Loop ik risico op malaria in de Centraal Afrikaanse Republiek?

In de Centraal Afrikaanse Republiek komt malaria voor; een ziekte waaraan nog steeds Nederlanders overlijden. Wij adviseren dan ook het gebruik van malariapillen. Onze arts kan u adviseren welke specifieke medicatie u het beste kunt gebruiken voor uw reis naar de Centraal Afrikaanse Republiek.

Malaria kunt u krijgen via een muggenbeet. Het is daarom belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Enkele tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

Welke gezondheidsrisico’s zijn er in de Centraal Afrikaanse Republiek?

In de Centraal Afrikaanse Republiek dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten:

  • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
  • In de Centraal Afrikaanse Republiek komen muggen voor die ziektes zoals dengue, zika of chikungunya kunnen overbrengen. Muggenwering is daarom van groot belang. Lees meer over denguezika of chikungunya.
  • In zoet water kunnen parasieten voorkomen die schistosomiasis (bilharzia) veroorzaken. Lees meer over schistosomiasis.
  • Tuberculose (TBC) is een infectieziekte die hier meer voorkomt dan in Nederland. Lees meer over TBC.
  • In de Centraal Afrikaanse Republiek komen hiv/aids en andere soa’s op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa’s.
Onze unieke werkwijze
1
Maak uw account aan

Maak een account aan op onze website.

2
Reis-, Persoonsgegevens en Gezondheidsverklaring

Vul uw reis-, persoonsgegevens en gezondheidsverklaring in.

3
Uw afspraak maken

Plan uw afspraak in zodat we bij u langs kunnen komen.

Actueel vaccinatie nieuws

Wijzigingen malaria-advies LCR

Wijzigingen malaria-advies LCR Thuisvaccinatie werkt al jaren volgens de richtlijnen van het Landelijk…

Lees meer
Polio

Vaccinatieverplichting polio Congo D.R. (Kinshasa) gewijzigd

Lees meer

Ebola uitbraak Oeganda

Ebola uitbraak Oeganda Sinds 20 september 2022 is er een ebolavirus uitbraak in…

Lees meer
Ebola uitbraak Oeganda

Aangepast vaccinatieadvies mazelen

Aangepast vaccinatieadvies mazelen Recent zijn de mazelenvaccinatie-adviezen voor reizigers geactualiseerd. Binnen Europa…

Lees meer