Congo D.R. (Kinshasa)

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Vaccinaties en advies aan huis of op één van onze locaties wanneer het u uitkomt

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties Congo D.R.

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in Congo D.R. voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor Congo D.R. inentingen nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie in Congo D.R. Hieronder leest u welke vaccinaties Congo D.R. vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor Congo D.R. te halen.

Welke vaccinaties zijn verplicht voor Congo D.R.?

De gele koorts vaccinatie is verplicht voor alle reizigers die Congo D.R. willen inreizen. Deze ziekte komt in Afrika en Zuid-Amerika voor. Ook in Congo D.R. komt gele koorts voor. U loopt zonder vaccinatie tevens een risico om deze ziekte op te lopen.

Vanuit de WHO, World Health Organisation, geldt tevens een poliovaccinatie-verplichting indien u langer dan vier weken in Congo D.R. verblijft. De DTP-vaccinatie dient tussen de 1 en 12 maanden vóór het verlaten van het land toegediend te zijn. Met andere woorden, deze vaccinatie dient binnen het afgelopen jaar toegediend te zijn, ook al heeft u in de afgelopen 10 jaar nog een DTP gehad. Het is mogelijk dat de douanebeambte dit controleert in uw gele boekje.
Let ook op de vaccinatie van uw kinderen. De meeste kinderen zijn voldoende beschermd tegen polio vanuit het Rijksvaccinatieprogramma, maar voldoen soms niet aan de eisen die vanuit het land wordt gesteld.

Naast de verplichte vaccinaties voor Congo D.R. worden er nog een aantal andere inentingen geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat.

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor Congo D.R.?

Er worden voor Congo D.R. vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf in Congo D.R. Andere vaccinaties raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in Congo D.R. wilt verblijven.

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Congo D.R.:

Gaat u langer dan drie maanden naar Congo D.R.? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor Congo D.R. ook deze aanvullende vaccinaties:

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af.

Loop ik risico op malaria in Congo D.R.?

In Congo D.R is er een hoog risico op malaria; een ziekte waaraan nog steeds Nederlanders overlijden. Malaria komt overal in dit land voor, gedurende het gehele jaar. Wij adviseren dan ook sterk het preventief gebruik van malariapillen. Onze arts kan u adviseren welke medicatie u het beste kunt gebruiken voor uw reis naar Congo D.R.

Malaria kunt u krijgen via een muggenbeet. Het is daarom belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Enkele tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

Welke gezondheidsrisico’s zijn er in Congo D.R.?

In Congo D.R. dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten:

  • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
  • In Congo D.R. komen muggen voor die ziektes zoals dengue, zika of chikungunya kunnen overbrengen. Muggenwering is daarom van groot belang. Lees meer over denguezika of chikungunya.
  • In zoet water kunnen parasieten voorkomen die schistosomiasis (bilharzia) veroorzaken. Lees meer over schistosomiasis.
  • Tuberculose (TBC) is een infectieziekte die hier meer voorkomt dan in Nederland. Lees meer over TBC.
  • In Congo D.R. komen hiv/aids en andere soa’s op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa’s.
Onze unieke werkwijze
1
Maak uw account aan

Maak een account aan op onze website.

2
Reisverklaring

Vul uw reisverklaring in

3
Persoonsgegevens

Vul uw persoonsgegevens in

4
Gezondheidsverklaring

Vul uw gezondheidsverklaring in

5
Uw afspraak maken

Plan uw afspraak bij u thuis of op één van onze locaties

Actueel vaccinatie nieuws

Beschikbaarheid Rabiës vaccin

Beschikbaarheid Rabiës vaccin Thuisvaccinatie heeft op dit moment voldoende Rabiës vaccins beschikbaar om…

Lees meer

Wijzigingen malaria-advies LCR

Wijzigingen malaria-advies LCR Per 6 juli 2023 zijn er met betrekking tot malaria…

Lees meer

Nieuw dengue-vaccin is beschikbaar via Thuisvaccinatie!

Nieuw dengue-vaccin is beschikbaar via Thuisvaccinatie! Er is een vaccin tegen dengue (knokkelkoorts)…

Lees meer
Polio

Vaccinatieverplichting polio Congo (Brazzaville) en Israel gewijzigd

Lees meer