Risicogroepen

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering
Vaccinaties en advies aan huis of op locatie
Ook 's avonds en in het weekend

Beschikbare tijden laden...
Dit kan tot 15 seconden duren

Afspraak plannen

1
2
3

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op locatie

Risicogroepen vaccinaties Costa Rica

Als u naar Costa Rica reist tijdens uw zwangerschap of terwijl u gezondheidsproblemen heeft, dan behoort u tot een zogenoemde risicogroep. Hoewel vaccinaties voor iedereen belangrijk zijn, is dat helemaal het geval als u tot één van deze groepen behoort. De kans dat u tijdens uw reis naar Costa Rica besmet raakt met een infectieziekte is namelijk groter. Daar komt bij dat u sneller en ernstiger ziek kunt worden.

Zwanger en op reis naar Costa Rica

Als u naar Costa Rica wilt reizen tijdens uw zwangerschap, is het als eerste natuurlijk belangrijk dat u zich goed voelt. De beste reistijd voor zwangeren is in de periode van de 14de tot en met de 26ste week. Houd uw gynaecoloog of verloskundige op de hoogte van uw vakantieplannen. Als u zwanger bent, kunt u zich laten vaccineren. Maar u loopt daarbij wel risico op complicaties. Meer informatie vindt u op de pagina vaccinaties en zwangerschap.

Reizen naar Costa Rica met een baby of jong kind

Baby’s en jonge kinderen zijn vatbaarder voor infectieziekten. Dit komt doordat hun afweersysteem nog niet volledig ontwikkeld is. Uw baby of kind laten inenten, is niet altijd mogelijk. Sommige vaccins hebben namelijk een minimumleeftijd. Tijdens uw verblijf in Costa Rica is het erg belangrijk om de handjes van uw kind regelmatig te wassen. Met een goede hygiëne kan besmetting met een infectieziekte namelijk voorkomen worden. Voor meer tips gaat u naar de pagina vaccinaties baby en kinderen.

Reizen naar Costa Rica als u een verminderde gezondheid heeft

Als u gezondheidsproblemen heeft of op leeftijd bent, weet u waarschijnlijk dat een infectieziekte voor complicaties kan zorgen. U wordt sneller en ernstiger ziek met alle gevolgen van dien. Laat u dan ook altijd uitgebreid informeren over de vaccinaties die u nodig heeft voor uw reis naar Costa Rica. Handige tips leest u op de pagina reizigers met extra risico.

Zakenreis Costa Rica

Zelfs reizigers die in de meest luxe hotels verblijven lopen risico op besmetting met een infectieziekte als zij naar Costa Rica reizen. Dat is ook het geval als u slecht enkele dagen in Costa Rica verblijft. Laat u adviseren over de benodigde vaccinaties door één van onze artsen.

Onze unieke werkwijze
1.
Maak eenvoudig een account aan

Je maakt een persoonlijk account aan door het invullen van jouw postcode en huisnummer, emailadres en een zelf gekozen wachtwoord. Nadat je akkoord hebt gegeven op het verwerken van je persoonsgegevens heb je een persoonlijk account aangemaakt binnen onze beveiligde omgeving.

2.
Vul je reisgegevens in

Vul je reisbestemming(-en) in. Wij vragen hier ook naar de reden van jouw reis, waar je verblijft en wat je gaat doen tijdens je reis. Deze gegevens zijn van invloed op het advies wat je ontvangt van onze arts.

3.
Vul je persoonsgegevens in

In dit formulier vul je jouw persoonsgegevens in. Als zorgverlener zijn wij wettelijk verplicht jouw burgerservicenummer (BSN) te registreren, meer informatie vind je hier.

In deze stap kun je ook jouw gezinsleden of andere personen toevoegen aan de afspraak. Voor jouw gezinsleden* vul je zelf alle gegevens in. Nodig je andere personen uit voor de afspraak dan volstaat het invullen van het emailadres van deze personen. Deze personen worden vervolgens gevraagd om zelf een account aan te maken en hun gegevens in te vullen.

*Gezinsleden van 16 jaar en ouder ontvangen van ons een email met het verzoek akkoord te geven op de door jou ingevulde gegevens.

4.
Plan je afspraak

Selecteer een datum en tijdsblok. Wij sturen je per mail een bevestiging van de vaccinatie afspraak op het door jou aangegeven adres. Zodra de arts jouw gegevens heeft beoordeeld ontvang je een email dat jouw (voorlopige) vaccinatie-advies met een specificatie van de kosten beschikbaar is in jouw persoonlijk account. Je logt in met je emailadres en zelfgekozen wachtwoord om jouw vaccinatie advies te kunnen inzien. Heb je geen vaccinaties nodig voor je reis dan wordt de afspraak door ons kosteloos geannuleerd.

5.
Vul je gezondheidsverklaring in

Om te bepalen of - en zo ja - welke vaccinaties je nodig hebt voor jouw reis, is het noodzakelijk om een gezondheidsverklaring in te vullen. Aan de hand van de ingevulde gegevens kunnen wij bovendien bepalen of de vaccinaties veilig voor je zijn. Alle vaccinatie instellingen zijn wettelijk verplicht om met een gezondheidsverklaring te werken.

Onze trotse partners

Meer informatie

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reistips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Vaccinaties kunnen u een hoop ellende besparen. Wilt u een vaccinatieadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.