Risicogroepen

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op één van onze locaties wanneer het u uitkomt

Risicogroepen vaccinaties Costa Rica

Als u naar Costa Rica reist tijdens uw zwangerschap of terwijl u gezondheidsproblemen heeft, dan behoort u tot een zogenoemde risicogroep. Hoewel vaccinaties voor iedereen belangrijk zijn, is dat helemaal het geval als u tot één van deze groepen behoort. De kans dat u tijdens uw reis naar Costa Rica besmet raakt met een infectieziekte is namelijk groter. Daar komt bij dat u sneller en ernstiger ziek kunt worden.

Zwanger en op reis naar Costa Rica

Als u naar Costa Rica wilt reizen tijdens uw zwangerschap, is het als eerste natuurlijk belangrijk dat u zich goed voelt. De beste reistijd voor zwangeren is in de periode van de 14de tot en met de 26ste week. Houd uw gynaecoloog of verloskundige op de hoogte van uw vakantieplannen. Als u zwanger bent, kunt u zich laten vaccineren. Maar u loopt daarbij wel risico op complicaties. Meer informatie vindt u op de pagina vaccinaties en zwangerschap.

Reizen naar Costa Rica met een baby of jong kind

Baby’s en jonge kinderen zijn vatbaarder voor infectieziekten. Dit komt doordat hun afweersysteem nog niet volledig ontwikkeld is. Uw baby of kind laten inenten, is niet altijd mogelijk. Sommige vaccins hebben namelijk een minimumleeftijd. Tijdens uw verblijf in Costa Rica is het erg belangrijk om de handjes van uw kind regelmatig te wassen. Met een goede hygiëne kan besmetting met een infectieziekte namelijk voorkomen worden. Voor meer tips gaat u naar de pagina vaccinaties baby en kinderen.

Reizen naar Costa Rica als u een verminderde gezondheid heeft

Als u gezondheidsproblemen heeft of op leeftijd bent, weet u waarschijnlijk dat een infectieziekte voor complicaties kan zorgen. U wordt sneller en ernstiger ziek met alle gevolgen van dien. Laat u dan ook altijd uitgebreid informeren over de vaccinaties die u nodig heeft voor uw reis naar Costa Rica. Handige tips leest u op de pagina reizigers met extra risico.

Zakenreis Costa Rica

Zelfs reizigers die in de meest luxe hotels verblijven lopen risico op besmetting met een infectieziekte als zij naar Costa Rica reizen. Dat is ook het geval als u slecht enkele dagen in Costa Rica verblijft. Laat u adviseren over de benodigde vaccinaties door één van onze artsen.

1
Maak uw account aan

Maak een account aan op onze website.

2
Reisverklaring

Vul uw reisverklaring in

3
Persoonsgegevens

Vul uw persoonsgegevens in

4
Gezondheidsverklaring

Vul uw gezondheidsverklaring in

5
Uw afspraak maken

Plan uw afspraak bij u thuis of op één van onze locaties

Onze unieke werkwijze
Afspraak maken