Bezienswaardigheden

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering
Vaccinaties en advies aan huis of op locatie
Ook 's avonds en in het weekend

Beschikbare tijden laden...
Dit kan tot 15 seconden duren

Afspraak plannen

1
2
3

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op locatie

Bezienswaardigheden Turkije

Jaarlijks gaan vele Nederlanders op vakantie naar Turkije. Wilt u weten welke bezienswaardigheden in Turkije een absolute aanrader zijn? Wij geven u graag enkele tips.

Efeze

Deze stad wordt ook wel de ‘ruïnestad’ genoemd. Hier zijn opgravingen uit de Griekse oudheid gevonden van 1100 voor Christus. De tempel van Hadrianus en de tombe van Apostel Johannes zijn hier voorbeelden van. In Efeze is bijzonder veel te zien. Jaarlijks gaan duizenden toeristen naar deze stad om de ruïnes te bekijken.

Istanbul

Verblijft u in Istanbul? Dan is een bezoekje aan de Blauwe Moskee een aanrader. Het is een indrukwekkend gebouw om te zien. De Blauwe Moskee heeft zes minaretten. De jonge Sultan Ahmet I gaf toen hij 19 jaar was de opdracht om een mooiere moskee te bouwen dan Ayas Sofia. Omdat de sultan erg ongeduldig was en wilde dat de bouw snel voltooid zou worden, hielp hij regelmatig mee met de bouw. Een jaar nadat het gebouw gereed was, stierf de sultan. Hij is begraven naast de moskee. Ook zijn vrouw en kinderen zijn daar begraven. De Blauwe Moskee dankt haar naam aan de handgeschilderde tegeltjes in de kleuren, groen, roodbruin en natuurlijk blauw. Op de binnenplaats ziet u bovendien opmerkelijk blauwe tegels.

Probeer ook het Topkapi Paleis te bezoeken. Dit paleis werd halverwege de 15e eeuw gebouwd door sultan Mehmet II. Het paleis werd in de loop van de eeuwen verder uitgebreid. Zo konden er 5.000 mensen wonen.

Marmaris

Dit is één van de meest populaire badplaatsen van Turkije. Maramaris heeft een grote en zeer luxe jachthaven. Boek eens een boottrip naar Rhodos. U kunt ook het Marmaris kasteel bezoeken. Dit is tegenwoordig een museum. Vanuit het kasteel heeft u een prachtig uitzicht over de jachthaven.

Onze trotse partners

Meer informatie

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reistips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Vaccinaties kunnen u een hoop ellende besparen. Wilt u een vaccinatieadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.