Vaccinatieadvies Turkije

Vaccinaties Turkije

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in Turkije voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor Turkije vaccinaties nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie in Turkije. Hieronder leest u welke vaccinaties Turkije vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor Turkije te halen.

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Welke vaccinaties zijn verplicht voor Turkije?

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Turkije. Wel worden er een aantal belangrijke inentingen geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat.

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor Turkije?

Er worden voor Turkije vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf in Turkije. Andere vaccinaties raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in Turkije wilt verblijven.

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Turkije:

Gaat u langer dan drie maanden naar Turkije? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor Turkije ook deze aanvullende vaccinaties:

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af. Bent u al eerder gevaccineerd voor Turkije of voor een andere reisbestemming? Bekijk dan onze pagina reeds gevaccineerd

Loop ik risico op malaria in Turkije?

In sommige gebieden in Turkije komt malaria voor. De kans op een besmetting met malaria is in Turkije niet zo heel groot. De meeste reizigers hoeven geen malariapillen te gebruiken; het treffen van mugwerende maatregelen is voldoende. Hieronder leest u meer over deze mugwerende maatregelen. 

Malaria kunt u krijgen via een muggenbeet. Het is daarom belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Enkele tips: 

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET. 
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop

Welke gezondheidsrisico’s zijn er nog meer in Turkije?

In Turkije dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten:

  • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
  • In zoet water kunnen parasieten voorkomen die schistosomiasis (bilharzia) veroorzaken. Lees meer over schistosomiasis.
  • In Turkije komen hiv/aids en andere soa’s op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa’s.
     

Heb ik voor omringende landen van Turkije extra inentingen nodig?

Bezoekt u tijdens uw reis naar Turkije ook omliggende landen? Het kan zijn dat u voor deze landen aanvullende vaccinaties nodig heeft. Hieronder vindt u meer informatie over de benodigde inentingen voor buurlanden van Turkije.

Naast vaccinaties biedt Thuisvaccinatie.nl u ook graag praktische informatie voor uw reis. Wilt u bijvoorbeeld weten met welke munteenheid u in Turkije betaalt, hoe u een visum aanvraagt of wat de belangrijkste bezienswaardigheden zijn? Bekijk dan de onderstaande pagina's:

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Voorkom dat u op reis in Turkije onnodige gezondheidsrisico’s loopt en ga goed beschermd op reis! Maak vandaag nog een afspraak voor uw persoonlijke vaccinatieadvies op maat.

Direct een afspraak maken »

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies