Malaria in Azerbeidzjan

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op het werk wanneer het u uitkomt

Malaria in Azerbeidzjan

Malaria kan in Azerbeidzjan alleen voorkomen in gebieden die lager liggen dan 1.500 meter. Het malariaseizoen in Azerbeidzjan duurt van juni tot en met oktober. Buiten deze periode komt er helemaal geen malaria voor in Azerbeidzjan.

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor Azerbeidzjan? Meld u dan aan bij Thuisvaccinatie via de onderstaande knop.

Galapagos Eilanden

Malariapillen: heb ik ze nodig voor Azerbeidzjan?

Voor Azerbeidzjan hebben verreweg de meeste reizigers géén malariapillen nodig omdat het risico op malaria klein is. (De enige uitzondering hierop zijn mensen zonder milt.) Wel is het tijdens het malariaseizoen van belang om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

In Azerbeidzjan loopt u niet alleen het risico op malaria, er komen ook andere infectieziekten voor. Laat uw vakantie niet door deze reizigersziekten bederven en vraag tijdig advies over vaccinaties en malariapillen voor Azerbeidzjan. Bekijk nu alvast het globale advies voor vaccinaties in Azerbeidzjan of meld u direct aan voor persoonlijk advies.

Galapagos Eilanden

Omliggende landen

Wilt u meer weten over malaria in omliggende landen van Azerbeidzjan of vaccinatieadviezen? Lees dan onze gerelateerde adviezen hieronder.

Malaria- en vaccinatieadvies Armenië

Malaria- en vaccinatieadvies Georgië

Malaria- en vaccinatieadvies Iran

Malaria- en vaccinatieadvies Turkije

Galapagos Eilanden

Meer weten over Thuisvaccinatie?

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Afspraak maken