Vaccinatieadvies Brazilië

Vaccinaties Brazilië

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in Brazilië voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor Brazilië vaccinaties nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie in Brazilië. Hieronder leest u welke vaccinaties Brazilië vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor Brazilië te halen.

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:


Direct een afspraak maken »
 

Welke vaccinaties zijn verplicht voor Brazilië?

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Brazilië. Wel worden er een aantal belangrijke inentingen geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat.
 

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor Brazilië?

Er worden voor Brazilië vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf in Brazilië. Andere vaccinaties raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in Brazilië wilt verblijven.

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Brazilië:
 

*Gele koorts komt in Brazilië met name rond het Amazonegebied voor. De gele koorts vaccinatie wordt voor de meeste gebieden rondom het Amazonegebied van Brazilië aanbevolen. Sinds december 2016 zijn er gevallen gemeld buiten de bekende risicogebieden in Brazilië. Deze uitbraak is op 7 september 2017 geëindigd. Echter vanwege het verhoogde risico op de ziekte, gelden de tijdelijk gewijzigde vaccinatie adviezen nog steeds. Voor deze gebieden geldt een tijdelijk vaccinatie advies. De steden Rio de Janeiro en São Paulo vallen hier ook onder. De gebieden waar gevallen gemeld worden breiden zich nog steeds uit. (Bron: LCR spoedbericht 18-1-2018)

Gaat u langer dan drie maanden naar Brazilië? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor Brazilië ook deze aanvullende vaccinaties:
 

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af. Wilt u uitgebreidere informatie over de infectieziekten die in Brazilië voorkomen? Lees dan onze pagina infectieziekten Brazilië. Bent u al eerder gevaccineerd voor Brazilië of voor een andere reisbestemming? Bekijk dan onze pagina reeds gevaccineerd.

Voor sommige risicogroepen worden vaccinaties voor Brazilië nadrukkelijk geadviseerd. Behoort u tot een van deze risicogroepen? U leest het op onze pagina risicogroepen Brazilië.
 

Loop ik risico op malaria in Brazilië?

In bepaalde gebieden van Brazilië komt malaria voor; een ziekte waaraan nog steeds Nederlanders overlijden. Bekijk ons malariaoverzicht van Brazilië voor meer informatie. Verblijft u in een malariagebied in Brazilië, dan adviseren wij het gebruik van malariapillen.

Malaria kunt u krijgen via een muggenbeet. Het is daarom belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Enkele tips:

 • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET. 
 • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
 • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
 • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop
   

Welke gezondheidsrisico’s zijn er nog meer in Brazilië?

In Brazilië dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten: 

 • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
 • In dit land komen ook ziektes zoals dengue (knokkelkoorts) en schistosomiasis (bilharzia) voor. Er zijn voor deze ziektes nog geen vaccinaties beschikbaar. Lees meer over dengue en schistosomiasis
 • In Brazilië komen hiv/aids en andere soa's op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa's.
 • In Brazilie komt het zikavirus voor. Lees meer over het zikavirus
   

Heb ik voor omringende landen van Brazilië extra vaccinaties nodig?

Bezoekt u tijdens uw reis naar Brazilië ook omliggende landen? Het kan zijn dat u voor deze landen aanvullende vaccinaties nodig heeft. Hieronder vindt u meer informatie over de benodigde inentingen voor buurlanden van Brazilië.
 


Meer weten over de andere landen die aan Brazilië grenzen? Lees dan verder op onze pagina buurlanden Brazilië.

Naast vaccinaties biedt Thuisvaccinatie.nl u ook graag praktische informatie voor uw reis. Wilt u bijvoorbeeld weten met welke munteenheid u in Brazilië betaalt, hoe u een visum aanvraagt of wat de belangrijkste bezienswaardigheden zijn? Bekijk dan de onderstaande pagina's:
 

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Voorkom dat u tijdens uw verblijf in Brazilië onnodige gezondheidsrisico’s loopt en ga goed beschermd op reis! Maak vandaag nog een afspraak voor uw persoonlijke vaccinatieadvies op maat.
 

Direct een afspraak maken »

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies