Praktische-info

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering
Vaccinaties en advies aan huis of op locatie
Ook 's avonds en in het weekend

Beschikbare tijden laden...
Dit kan tot 15 seconden duren

Afspraak plannen

1
2
3

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op locatie

Praktische informatie Costa Rica

Wist u dat?

Taal Costa Rica

De officiële taal in Costa Rica is Spaans.

Tijdsverschil Costa Rica

In de zomertijd is het 8 uur vroeger in Costa Rica. In de wintertijd is dat 7 uur.

Beste reistijd Costa Rica

De beste reistijd om naar Costa Rica te gaan is van november tot en met april. Dit is de droogste periode in Costa Rica, maar ook de drukste!

Voltage Costa Rica

Thuisvaccinatie.nl raadt u aan om een wereldstekker mee te nemen als u naar Costa Rica reist. In Costa Rica is het voltage 120 volt.

Valuta Costa Rica

De munteenheid in Costa Rica is de ricaanse colon. De waarde ten opzichte van de euro wisselt. Houd daarom de wisselkoers goed in de gaten.

Fooien Costa Rica

In restaurants in Costa Rica wordt automatisch 10 procent in rekening gebracht voor de service. U hoeft dus geen fooi te geven, maar het wordt uiteraard wel gewaardeerd. Het is gebruikelijk om personeel in hotels en taxichauffeurs een fooi te geven als dank voor de service.

Reisadvies Costa Rica

Reist u naar Costa Rica? Houd dan het reisadvies van de Rijksoverheid goed in de gaten. U vindt hier ook het adres van de Nederlandse ambassade.

De laatste tijd nemen overvallen in Costa Rica toe. Deze kunnen erg gewelddadig zijn. Verzet u niet en geef uw waardevolle spullen af. Ook belangrijk om te weten: in Costa Rica komen aardbevingen en vulkaanuitbarstingen voor.

Costa Rica: eten en drinken

In Costa Rica kunt u heerlijk eten voor een betaalbare prijs. De lunch is de belangrijkste maaltijd en is uitgebreid. Thuisvaccinatie.nl raadt u aan om water altijd in een fles te kopen. Was ook altijd uw handen voordat u gaat eten. Lees hier meer tips om voedselinfectie te voorkomen.

Kledingvoorschriften Costa Rica

Er zijn geen speciale kledingvoorschriften als u naar Costa Rica reist. Zorg wel dat u ‘s avonds bedekkende kleding draagt. Lees meer over het voorkomen van muggenbeten.

Costa Rica gewoonten

Mensen in Costa Rica zijn vriendelijk en houden er niet van om zich te haasten. Het kan daarom voorkomen dat u in een restaurant iets langer op uw eten moet wachten dan u misschien gewend bent. Wordt niet boos en reageer niet geïrriteerd. Dit werkt averechts.

Costa Rica visum en reisdocumenten

Als u naar Costa Rica reist, dan is het belangrijk dat uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is. U hoeft geen visum aan te vragen als u korter dan 90 dagen verblijft in Costa Rica. U krijgt bij aankomst op vertoon van uw vliegticket een toeristenvisum. Dit toeristenvisum is een stempel in uw paspoort. Ook kinderen en baby’s moeten in het bezit zijn van een eigen paspoort.

Feestdagen Costa Rica

1 januari – Nieuwjaarsdag
19 maart – Dag van San José
11 april – Dag van Juan Santamaria
1 mei – Dag van de arbeid
2 augustus – Dag van de maagd van Los Angeles
15 augustus – Maria ten Hemelopneming
15 september – Onafhankelijkheidsdag
12 oktober – Columbusdag
8 december – Maria onbevlekte ontvangenis
25 december – Kerstmis

 

Internet Costa Rica

In de meeste steden kunt u internetten. Dit kan bijvoorbeeld in een internetcafé. Ook kunt u in de meeste hotels gebruik maken van (gratis) Wifi.

Bellen vanuit Costa Rica

Bel nooit vanuit een hotel in Costa Rica. Dit is erg duur. U kunt beter een simkaart kopen of Skype gebruiken.

Wetgeving

Het is niet toegestaan om alcohol te kopen of te drinken onder de 18 jaar. Rookwaren mogen gekocht worden vanaf 18 jaar. In Costa Rica mag er gerookt worden op een leeftijd van 10 jaar. Dit raden wij uiteraard af. Het is verboden om in openbare gelegenheden te roken.

Onze unieke werkwijze
1.
Maak eenvoudig een account aan

Je maakt een persoonlijk account aan door het invullen van jouw postcode en huisnummer, emailadres en een zelf gekozen wachtwoord. Nadat je akkoord hebt gegeven op het verwerken van je persoonsgegevens heb je een persoonlijk account aangemaakt binnen onze beveiligde omgeving.

2.
Vul je reisgegevens in

Vul je reisbestemming(-en) in. Wij vragen hier ook naar de reden van jouw reis, waar je verblijft en wat je gaat doen tijdens je reis. Deze gegevens zijn van invloed op het advies wat je ontvangt van onze arts.

3.
Vul je persoonsgegevens in

In dit formulier vul je jouw persoonsgegevens in. Als zorgverlener zijn wij wettelijk verplicht jouw burgerservicenummer (BSN) te registreren, meer informatie vind je hier.

In deze stap kun je ook jouw gezinsleden of andere personen toevoegen aan de afspraak. Voor jouw gezinsleden* vul je zelf alle gegevens in. Nodig je andere personen uit voor de afspraak dan volstaat het invullen van het emailadres van deze personen. Deze personen worden vervolgens gevraagd om zelf een account aan te maken en hun gegevens in te vullen.

*Gezinsleden van 16 jaar en ouder ontvangen van ons een email met het verzoek akkoord te geven op de door jou ingevulde gegevens.

4.
Plan je afspraak

Selecteer een datum en tijdsblok. Wij sturen je per mail een bevestiging van de vaccinatie afspraak op het door jou aangegeven adres. Zodra de arts jouw gegevens heeft beoordeeld ontvang je een email dat jouw (voorlopige) vaccinatie-advies met een specificatie van de kosten beschikbaar is in jouw persoonlijk account. Je logt in met je emailadres en zelfgekozen wachtwoord om jouw vaccinatie advies te kunnen inzien. Heb je geen vaccinaties nodig voor je reis dan wordt de afspraak door ons kosteloos geannuleerd.

5.
Vul je gezondheidsverklaring in

Om te bepalen of - en zo ja - welke vaccinaties je nodig hebt voor jouw reis, is het noodzakelijk om een gezondheidsverklaring in te vullen. Aan de hand van de ingevulde gegevens kunnen wij bovendien bepalen of de vaccinaties veilig voor je zijn. Alle vaccinatie instellingen zijn wettelijk verplicht om met een gezondheidsverklaring te werken.

Onze trotse partners

Meer informatie

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reistips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Vaccinaties kunnen u een hoop ellende besparen. Wilt u een vaccinatieadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.