Praktische-info

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering
Vaccinaties en advies aan huis of op locatie
Ook 's avonds en in het weekend

Beschikbare tijden laden...
Dit kan tot 15 seconden duren

Afspraak plannen

1
2
3

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op locatie

Praktische informatie Egypte

Wist u dat?

Taal Egypte

In Egypte wordt voornamelijk Arabisch gesproken.

Tijdsverschil Egypte

In de zomertijd is er geen tijdverschil. In de winterperiode is het 1 uur later dan in Nederland.

Beste reistijd Egypte

U kunt het beste naar Egypte gaan in de maanden februari tot en met mei en september tot november. Dan heeft u de meeste kans op mooi weer.

Voltage Egypte

In Egypte is het voltage 220 volt. Geaarde stekkers kunt u niet gebruiken, u heeft hier een adapter voor nodig.

Valuta Egypte

In Egypte wordt betaald met de Egyptisch pond. De waarde van de Egyptische pond ten opzichte van de Euro verschilt. Houd daarom de wisselkoers in de gaten.

Fooien Egypte

Het is in Egypte gebruikelijk om een fooi te geven als u goed geholpen bent. Maar er zijn ook mensen die u om fooi vragen, terwijl zij niets voor u hebben gedaan. Geef in dit geval geen geld.

Reisadvies Egypte

Voordat u op reis gaat naar het buitenland is het handig om het reisadvies van de Rijksoverheid te lezen. Zo weet u waar u rekening mee moet houden als u naar Egypte reist.

Egypte: eten en drinken

Het eten in Egypte is eenvoudig, maar lekker. In de grotere restaurants kunt u westerse gerechten krijgen. De lunch begint tegen een uur of 14 en tegen 20 uur het avondeten. Drink nooit water uit de kraan in Egypte. Koop flessen water. Lees hier meer tips om voedselinfectie te voorkomen.

Kledingvoorschriften Egypte

Egypte is een islamitisch land. Draag bij voorkeur kleding die de schouders bedekt en een rok of broek tot de knie en geen strakke kleding. Als u een moskee wilt bezoeken, draag dan bedekkende kleding. Voor vrouwen geldt dat zij hun hoofd moeten bedekken. Mannen mogen geen korte broek dragen. Doe uw schoeisel uit voordat u een moskee betreedt.

Egypte gewoonten

Wordt u uitgenodigd voor een etentje? Neem dan een kleinigheidje mee voor de gastheer- of dame. Vergeet niet uw schoenen uit te trekken als u het huis binnengaat. Het is onbeleefd om direct ter zake te komen. Egyptenaren houden van een beleefd praatje, ook als u iets wilt kopen. Zet nooit zomaar mensen op de foto, maar vraag dit van te voren. Het wordt als beledigend ervaren als u dit niet doet.

Egypte visum en reisdocumenten

Als u naar Egypte reist, is het belangrijk dat uw paspoort na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig is. Ook baby’s en kinderen hebben een eigen paspoort nodig. U heeft voor uw verblijf in Egypte een visum nodig. Deze kunt u kopen bij uw reisorganisatie of bij de geldwisselbalie. Voordat u door de paspoortcontrole gaat, moet u de zegels in uw paspoort hebben geplakt.

Feestdagen Egypte

1 januari – Nieuwjaar
6/7 januari – Koptisch Kerstfeest
25 april – Bevrijdingsdag
1 mei – Dag van de Arbeid
18 juni – Dag van het Suez-kanaal
23 juli – Feest van de Revolutie van 1952
6 oktober – Dag van de Strijdkrachten
24 oktober – Suezdag
23 december – Dag van de Overwinning

Internet Egypte

In Egypte vindt u vele internetcafés. Ook zijn er steeds meer restaurants die Wifi aanbieden als u daar een drankje drinkt op hapje eet.

Bellen vanuit Egypte

Wilt u vanuit Egypte naar Nederland bellen? Doe dit dan niet vanuit uw hotel. Dit is vaak duur. Bel vanuit een telefooncel of Skype via internet. U kunt ook een prepaid kaart kopen voor uw mobiele telefoon.

Wetgeving

Sterke drank is toegestaan vanaf 21 jaar. Vanaf 18 jaar mogen licht alcoholische drankjes zoals bier gedronken worden. Rookwaren mogen vanaf 18 jaar gekocht worden. Er is een rookverbod in openbare gelegenheden. Homoseksualiteit is niet toegestaan en hier staat een gevangenisstraf op tot 10 jaar.

Onze trotse partners

Meer informatie

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reistips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Vaccinaties kunnen u een hoop ellende besparen. Wilt u een vaccinatieadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.