Bezienswaardigheden

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering
Vaccinaties en advies aan huis of op locatie
Ook 's avonds en in het weekend

Beschikbare tijden laden...
Dit kan tot 15 seconden duren

Afspraak plannen

1
2
3

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op locatie

Bezienswaardigheden Gambia

Het kleinste land van Afrika. Dat is Gambia. Maar dat wil absoluut niet zeggen dat dit land niets te bieden heeft. Lees hier meer over de mooiste bezienswaardigheden van Gambia.

Serrekunda

Serrekunda is de grootste stad van Gambia. Het is een aanrader om eens over de markt in Serrekunda te lopen. Om deze markt staat de stad zelfs bekend. Het is een zeer drukke en levendige markt. Daarom raden wij u aan om de markt te bezoeken met een gids. De gids is bekend en leidt u tussen de kraampjes door. Ook kan de gids u helpen als u iets wilt kopen en als tolk dienen. Naast de markt kunt u eens een Afrikaans worstelspektakel bezoeken. Deze wedstrijden worden bijna iedere zaterdag en zondag rond 15.00 uur gehouden, behalve tijdens de Ramadan.

Nabij Serrekunda ligt het Abuko Nature Reserve. Dit is een nationaal park waar natuurliefhebbers zeker zullen genieten. U kunt een wandeling maken van ongeveer 2.5 kilometer en komt in deze jungle vogels, apen, slangen, krokodillen, nijlpaarden en antilopen tegen.

Kachikally Crocodile Pool in Bakau

Een van de meest bezochte plekken in Gambia is de Kachikally Crocodile Pool. U kunt hier ongeveer 100 tamme krokodillen zien. Vrouwen uit heel Gambia komen naar deze pool, want men gelooft dat het water de vruchtbaarheid bevorderd. Er is een heel ritueel ontstaan. Onvruchtbare vrouwen worden gewassen door vrouwen van de Bojang-clan en zij krijgen een fles van het pool water mee om zich hier thuis mee te wassen.

James Island

Het James Island hoort bij de geschiedenis van Gambia en is niet voor niets een werelderfgoedlocatie. Hier komt u meer te weten over de slavernij. Het fort dat op dit eiland staat, is in 1651 gebouwd door Duitsers. Vanaf dit eiland werden de slaven verscheept. Het is erg indrukwekkend om te zien hoe men vroeger met slaven omging.

Stenen cirkels Senegambia

Hier ziet u cirkels van stenen met daarop weer stenen… Waarvoor of waarom de stenen cirkels zijn gevormd, is nog steeds een raadsel. Er zijn wel meer van dit soort stenen cirkels op andere plaatsen in de wereld, maar de stenen cirkels in Senegambia zijn extra bijzonder. Dit vanwege de omvang én de samenstelling van deze stenen cirkels.

Onze trotse partners

Meer informatie

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reistips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Vaccinaties kunnen u een hoop ellende besparen. Wilt u een vaccinatieadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.