Vaccinatieadvies Panama

Vaccinatieadvies

Thuisvaccinatie Arts

Aanbevolen

DTPHepatitis A

Verplicht

Geen

Aanvullend

Gele KoortsHepatitis BRabies

Malaria

Mogelijk malaria aanwezig
Check vergoeding Afspraak maken

Populaire bestemmingen

Vaccinaties Panama

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in Panama voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor Panama vaccinaties nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie in Panama. Hieronder leest u welke vaccinaties Panama vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor Panama te halen.

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Welke vaccinaties zijn verplicht voor Panama?

De gele koorts vaccinatie is alleen verplicht wanneer u Panama wilt inreizen vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Deze ziekte komt in Afrika en Zuid-Amerika voor. In het oosten van Panama komt ook gele koorts voor. Als u vanuit Nederland naar Panama reist, en onderweg niet in een gele koorts land komt, is de gele koorts vaccinatie voor u niet verplicht maar soms wel aanbevolen.

Naast de in sommige gevallen verplichte gele koorts vaccinatie voor Panama worden er nog een aantal andere inentingen geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat. 

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor Panama?

Er worden voor Panama vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf in Panama. Andere vaccinaties raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in Panama wilt verblijven.

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Panama:

*Gele koorts komt met name in de oostelijke provincies van Panama voor. De gele koorts vaccinatie wordt geadviseerd voor alle gebieden op het vasteland ten oosten van de Kanaalzone. Voor de gebieden ten westen van de Kanaalzone, de stad Panama, de Kanaalzone zelf, de San Blas-eilanden en de Balboa-eilanden heeft u geen gele koorts vaccinatie nodig.

Gaat u langer dan drie maanden naar Panama? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor Panama ook deze aanvullende vaccinaties:

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af.

Loop ik risico op malaria in Panama?

In bepaalde gebieden van Panama komt malaria voor. Bekijk ons malariaoverzicht van Panama voor meer informatie. 

Malaria kunt u krijgen via een muggenbeet. Het is daarom belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Enkele tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop

Welke gezondheidsrisico’s zijn er nog meer in Panama?

In Panama dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten: 

  • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
  • In Panama komen muggen voor die ziektes zoals dengue, zika of chikungunya kunnen overbrengen. Muggenwering is daarom van groot belang. Lees meer over dengue, zika of chikungunya.
  • Tuberculose (TBC) is een infectieziekte die hier meer voorkomt dan in Nederland. Lees meer over TBC.
  • In Panama komen hiv/aids en andere soa's op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa's.


Heb ik voor omringende landen van Panama extra vaccinaties nodig?

Bezoekt u tijdens uw reis naar Panama ook omliggende landen? Het kan zijn dat u voor deze landen aanvullende vaccinaties nodig heeft. Hieronder vindt u meer informatie over de benodigde inentingen voor buurlanden van Panama.

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Voorkom dat u tijdens uw verblijf in Panama onnodige gezondheidsrisico’s loopt en ga goed beschermd op reis! Maak vandaag nog een afspraak voor uw persoonlijke vaccinatieadvies op maat.

Direct een afspraak maken »

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies