Vaccinatieadvies Suriname

Vaccinatieadvies

Thuisvaccinatie Arts

Aanbevolen

Gele KoortsDTPHepatitis A

Verplicht

Geen

Aanvullend

Hepatitis BRabies

Malaria

Mogelijk malaria aanwezig
Check vergoeding Afspraak maken

Populaire bestemmingen

Vaccinaties Suriname

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in Suriname voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor Suriname vaccinaties nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie in Suriname. Hieronder leest u welke vaccinaties Suriname vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor Suriname te halen.

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Welke vaccinaties zijn verplicht voor Suriname?

De gele koorts vaccinatie is alleen verplicht wanneer u Suriname wilt inreizen vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Deze ziekte komt in Afrika en Zuid-Amerika voor. Ook in Suriname komt gele koorts voor. Als u vanuit Nederland naar Suriname reist, en onderweg niet in een gele koorts land komt, is de gele koorts vaccinatie voor u niet verplicht maar wel aanbevolen. 

Naast de in sommige gevallen verplichte gele koorts vaccinatie worden er nog een aantal andere inentingen voor Suriname geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat.

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor Suriname?

Er worden voor Suriname vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf in Suriname. Andere vaccinaties raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in Suriname wilt verblijven.

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Suriname:

Gaat u langer dan drie maanden naar Suriname? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor Suriname ook deze aanvullende vaccinaties:

Deze vaccinatie kan ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af.

Loop ik risico op malaria in Suriname?

In gedeeltes van Suriname komt malaria voor. Bekijk ons malariaoverzicht van Suriname voor meer informatie. Verblijft u in een malariagebied in Suriname, dan adviseren wij soms het gebruik van malariapillen.

Malaria kunt u krijgen via een muggenbeet. Het is daarom belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Enkele tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET. 
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop

Welke gezondheidsrisico’s zijn er nog meer in Suriname?

In Suriname dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten: 

  • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
  • In Suriname komen muggen voor die ziektes zoals dengue, zika of chikungunya kunnen overbrengen. Muggenwering is daarom van groot belang. Lees meer over dengue, zika of chikungunya.
  • In zoet water kunnen parasieten voorkomen die schistosomiasis (bilharzia) veroorzaken. Lees meer over schistosomiasis..
  • In Suriname komen hiv/aids en andere soa's op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa's.
     

Heb ik voor omringende landen van Suriname extra vaccinaties nodig?

Bezoekt u tijdens uw reis naar Suriname ook omliggende landen? Het kan zijn dat u voor deze landen aanvullende vaccinaties nodig heeft. Hieronder vindt u meer informatie over de benodigde inentingen voor buurlanden van Suriname.

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Voorkom dat u tijdens uw verblijf in Suriname onnodige gezondheidsrisico’s loopt en ga goed beschermd op reis! Maak vandaag nog een afspraak voor uw persoonlijke vaccinatieadvies op maat.

Direct een afspraak maken »

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies