Praktische-info

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering
Vaccinaties en advies aan huis of op locatie
Ook 's avonds en in het weekend

Beschikbare tijden laden...
Dit kan tot 15 seconden duren

Afspraak plannen

1
2
3

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op locatie

Praktische informatie Thailand

Thailand staat vooral bekend om de vriendelijke en gastvrije bevolking. De sfeer in Thailand is zonder meer ontspannen te noemen en Thailand wordt daarom ook wel het land van de glimlach genoemd. Maar Thailand heeft natuurlijk nog veel meer te bieden dan gastvrijheid: een rijke cultuur, prachtige natuur en de bijzondere Thaise keuken. Op deze pagina vindt u allerlei praktische informatie en handige tips.

Wist u dat?

Tijdverschil Thailand

In de zomertijd is het 5 uur later dan in Nederland. In de winterperiode is het in Thailand 6 uur later in vergelijking met Nederland.

Beste reistijd Thailand

De beste tijd om naar Thailand te reizen is in de maanden november, december en januari.

Taal Thailand

In Thailand wordt Thais, Chinees, Maleis, Khmer en Engels gesproken.

Voltage Thailand

230 volt. Wij raden u aan om altijd een wereldstekker mee te nemen als u naar Thailand reist.

Internetcafés Thailand

In Thailand vindt u in de grote steden internetcafés. Per uur betaalt u omgerekend nog geen euro voor het internetgebruik.

Eten Thailand

Thailand heeft een zeer smaakvolle en rijke keuken. Bekende gerechten zijn curry’s, romige kokossoep en pad thai (noedels met taugé, ei en vis of vlees). Zeker het proberen waard!

Kledingvoorschrift Thailand

Gaat u één van de vele tempels in Thailand bezoeken? Dan dient u rekening te houden met uw kleding. Vrouwen kunnen beter geen rok of mouwloos shirt dragen. Bij de meeste tempels kunt u een sarong lenen. Dit is een soort wikkelrok die u over het hele lichaam of alleen om het onderlichaam draagt. Van mannen wordt verwacht dat zij een lange broek en shirt dragen. In de tempels draagt u geen schoenen.

Gewoonten waar u rekening mee moet houden in Thailand

In Thailand worden voeten als het laagste lichaamsdeel gezien. Houd hier rekening mee en leg uw voeten nooit op tafels of stoelen. Het hoofd is het belangrijkste lichaamsdeel volgens de Thai. Raak het hoofd van een ander niet aan. Ook het koningshuis is erg belangrijk voor de inwoners van Thailand en hier hebben zij dan ook veel respect voor. Praat daarom nooit negatief over het koningshuis van Thailand, want hier staan zware straffen op.

Valuta Thailand

In Thailand wordt betaald met de Thaise Baht. De waarde van de Thaise Baht wisselt. Via verschillende sites kunt u op de hoogte blijven van de wisselkoers.

Reisverzekering afsluiten Thailand

Goed verzekerd op reis naar Thailand. U kunt kiezen voor een doorlopende of een kortlopende reisverzekering. Als u meerdere keren per jaar op vakantie gaat, raden wij u een doorlopende reisverzekering aan.

Let op: olifanten in Thailand

Het lijkt erg leuk, een ritje op een olifant in Thailand. Maar veel van de olifanten die u daar aantreft, worden hardhandig getraind. Olifanten zijn wilde dieren en worden soms net zo lang mishandeld totdat zij luisterden. Wilt u toch genieten van deze prachtige dieren? Ga dan eens naar Elephant Nature Pak en Boon Lott’s Elephant Sanctuary. Mishandelde olifanten worden hier opgevangen. Hier kunt u een dagje helpen door de olifanten te voeren en te wassen.

Visum Thailand en reisdocumenten

Voordat u reist naar Thailand is het belangrijk dat uw reisdocumenten in orde zijn. Uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Thailand. Met een identiteitskaart kunt u niet reizen naar Thailand. Ook kinderen moeten over een eigen paspoort beschikken. Verblijft u langer dan 30 dagen in Thailand? Dan heeft u een visum nodig.

Fooien Thailand

Het is niet verplicht om fooi te geven in Thailand. Wilt u fooi geven? In een restaurant is tien procent gebruikelijk. Maakt u een taxirit in Thailand? Dan verwacht de taxichauffeur een fooi of kunt u het bedrag afronden. Verblijft u in een hotel? Geef het kamermeisje dan 50 Baht per dag als u een fooi wilt geven.

Telefoneren in Thailand

Vanuit het hotel bellen is duur. Datzelfde geldt voor mobiel telefoneren. In toeristische plaatsen zijn telecommunicatiebureau’s waar u beter kunt bellen. Blijft u voor langere tijd in Thailand? Dan adviseren wij u om een Thaise SIM-kaart te kopen.

Internationaal toegangsnummer Thailand: 66
Ambulance 1669
Algemeen alarmnummer: 191
Toeristenpolitie: 1155
Collect call naar Nederland: 00 199 931 1035

 

Ambassade Thailand

Zie hiervoor de informatie van het ministerie van buitenlandse zaken https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/thailand

 

Onze unieke werkwijze
1.
Maak eenvoudig een account aan

Je maakt een persoonlijk account aan door het invullen van jouw postcode en huisnummer, emailadres en een zelf gekozen wachtwoord. Nadat je akkoord hebt gegeven op het verwerken van je persoonsgegevens heb je een persoonlijk account aangemaakt binnen onze beveiligde omgeving.

2.
Vul je reisgegevens in

Vul je reisbestemming(-en) in. Wij vragen hier ook naar de reden van jouw reis, waar je verblijft en wat je gaat doen tijdens je reis. Deze gegevens zijn van invloed op het advies wat je ontvangt van onze arts.

3.
Vul je persoonsgegevens in

In dit formulier vul je jouw persoonsgegevens in. Als zorgverlener zijn wij wettelijk verplicht jouw burgerservicenummer (BSN) te registreren, meer informatie vind je hier.

In deze stap kun je ook jouw gezinsleden of andere personen toevoegen aan de afspraak. Voor jouw gezinsleden* vul je zelf alle gegevens in. Nodig je andere personen uit voor de afspraak dan volstaat het invullen van het emailadres van deze personen. Deze personen worden vervolgens gevraagd om zelf een account aan te maken en hun gegevens in te vullen.

*Gezinsleden van 16 jaar en ouder ontvangen van ons een email met het verzoek akkoord te geven op de door jou ingevulde gegevens.

4.
Plan je afspraak

Selecteer een datum en tijdsblok. Wij sturen je per mail een bevestiging van de vaccinatie afspraak op het door jou aangegeven adres. Zodra de arts jouw gegevens heeft beoordeeld ontvang je een email dat jouw (voorlopige) vaccinatie-advies met een specificatie van de kosten beschikbaar is in jouw persoonlijk account. Je logt in met je emailadres en zelfgekozen wachtwoord om jouw vaccinatie advies te kunnen inzien. Heb je geen vaccinaties nodig voor je reis dan wordt de afspraak door ons kosteloos geannuleerd.

5.
Vul je gezondheidsverklaring in

Om te bepalen of - en zo ja - welke vaccinaties je nodig hebt voor jouw reis, is het noodzakelijk om een gezondheidsverklaring in te vullen. Aan de hand van de ingevulde gegevens kunnen wij bovendien bepalen of de vaccinaties veilig voor je zijn. Alle vaccinatie instellingen zijn wettelijk verplicht om met een gezondheidsverklaring te werken.

Onze trotse partners

Meer informatie

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reistips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Vaccinaties kunnen u een hoop ellende besparen. Wilt u een vaccinatieadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.