Praktische-info

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op één van onze locaties wanneer het u uitkomt

Praktische informatie Thailand

Thailand staat vooral bekend om de vriendelijke en gastvrije bevolking. De sfeer in Thailand is zonder meer ontspannen te noemen en Thailand wordt daarom ook wel het land van de glimlach genoemd. Maar Thailand heeft natuurlijk nog veel meer te bieden dan gastvrijheid: een rijke cultuur, prachtige natuur en de bijzondere Thaise keuken. Op deze pagina vindt u allerlei praktische informatie en handige tips.

Wist u dat?

Tijdverschil Thailand

In de zomertijd is het 5 uur later dan in Nederland. In de winterperiode is het in Thailand 6 uur later in vergelijking met Nederland.

Beste reistijd Thailand

De beste tijd om naar Thailand te reizen is in de maanden november, december en januari.

Taal Thailand

In Thailand wordt Thais, Chinees, Maleis, Khmer en Engels gesproken.

Voltage Thailand

230 volt. Wij raden u aan om altijd een wereldstekker mee te nemen als u naar Thailand reist.

Internetcafés Thailand

In Thailand vindt u in de grote steden internetcafés. Per uur betaalt u omgerekend nog geen euro voor het internetgebruik.

Eten Thailand

Thailand heeft een zeer smaakvolle en rijke keuken. Bekende gerechten zijn curry’s, romige kokossoep en pad thai (noedels met taugé, ei en vis of vlees). Zeker het proberen waard!

Kledingvoorschrift Thailand

Gaat u één van de vele tempels in Thailand bezoeken? Dan dient u rekening te houden met uw kleding. Vrouwen kunnen beter geen rok of mouwloos shirt dragen. Bij de meeste tempels kunt u een sarong lenen. Dit is een soort wikkelrok die u over het hele lichaam of alleen om het onderlichaam draagt. Van mannen wordt verwacht dat zij een lange broek en shirt dragen. In de tempels draagt u geen schoenen.

Gewoonten waar u rekening mee moet houden in Thailand

In Thailand worden voeten als het laagste lichaamsdeel gezien. Houd hier rekening mee en leg uw voeten nooit op tafels of stoelen. Het hoofd is het belangrijkste lichaamsdeel volgens de Thai. Raak het hoofd van een ander niet aan. Ook het koningshuis is erg belangrijk voor de inwoners van Thailand en hier hebben zij dan ook veel respect voor. Praat daarom nooit negatief over het koningshuis van Thailand, want hier staan zware straffen op.

Valuta Thailand

In Thailand wordt betaald met de Thaise Baht. De waarde van de Thaise Baht wisselt. Via verschillende sites kunt u op de hoogte blijven van de wisselkoers.

Reisverzekering afsluiten Thailand

Goed verzekerd op reis naar Thailand. U kunt kiezen voor een doorlopende of een kortlopende reisverzekering. Als u meerdere keren per jaar op vakantie gaat, raden wij u een doorlopende reisverzekering aan.

Let op: olifanten in Thailand

Het lijkt erg leuk, een ritje op een olifant in Thailand. Maar veel van de olifanten die u daar aantreft, worden hardhandig getraind. Olifanten zijn wilde dieren en worden soms net zo lang mishandeld totdat zij luisterden. Wilt u toch genieten van deze prachtige dieren? Ga dan eens naar Elephant Nature Pak en Boon Lott’s Elephant Sanctuary. Mishandelde olifanten worden hier opgevangen. Hier kunt u een dagje helpen door de olifanten te voeren en te wassen.

Visum Thailand en reisdocumenten

Voordat u reist naar Thailand is het belangrijk dat uw reisdocumenten in orde zijn. Uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Thailand. Met een identiteitskaart kunt u niet reizen naar Thailand. Ook kinderen moeten over een eigen paspoort beschikken. Verblijft u langer dan 30 dagen in Thailand? Dan heeft u een visum nodig.

Fooien Thailand

Het is niet verplicht om fooi te geven in Thailand. Wilt u fooi geven? In een restaurant is tien procent gebruikelijk. Maakt u een taxirit in Thailand? Dan verwacht de taxichauffeur een fooi of kunt u het bedrag afronden. Verblijft u in een hotel? Geef het kamermeisje dan 50 Baht per dag als u een fooi wilt geven.

Telefoneren in Thailand

Vanuit het hotel bellen is duur. Datzelfde geldt voor mobiel telefoneren. In toeristische plaatsen zijn telecommunicatiebureau’s waar u beter kunt bellen. Blijft u voor langere tijd in Thailand? Dan adviseren wij u om een Thaise SIM-kaart te kopen.

Internationaal toegangsnummer Thailand: 66
Ambulance 1669
Algemeen alarmnummer: 191
Toeristenpolitie: 1155
Collect call naar Nederland: 00 199 931 1035

 

Ambassade Thailand

Zie hiervoor de informatie van het ministerie van buitenlandse zaken https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/thailand

 

Onze unieke werkwijze
1
Maak uw account aan

Maak een account aan op onze website.

2
Reisverklaring

Vul uw reisverklaring in

3
Persoonsgegevens

Vul uw persoonsgegevens in

4
Gezondheidsverklaring

Vul uw gezondheidsverklaring in

5
Uw afspraak maken

Plan uw afspraak bij u thuis of op één van onze locaties