Risicogroepen

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op één van onze locaties wanneer het u uitkomt

Risicogroepen vaccinaties Thailand

Reist u binnenkort naar Thailand en bent u zwanger of wilt u uw baby of kind meenemen? Dan behoort u tot een zogenoemde risicogroep. Dat is ook het geval als u gezondheidsproblemen heeft of omdat u Thailand bezoekt voor een zakenreis. Risicogroepen hebben een grotere kans om infectieziekten op te lopen, maar kunnen daarnaast ook sneller last krijgen van complicaties als zij ziek worden. Op deze pagina leest u meer over de verschillende risicogroepen en geven we enkele tips.

Reizen naar Thailand tijdens uw zwangerschap

Als u besluit om tijdens uw zwangerschap naar Thailand te reizen, dan kunt u dit het beste doen als u tussen de 14 en 26 weken zwanger bent. Het is daarbij wel belangrijk dat u zich fit voelt. U kunt zich tijdens uw zwangerschap laten vaccineren tegen infectieziekten, maar u loopt daarbij wel het risico op complicaties. Wij raden u dan ook altijd aan om u goed te laten adviseren door één van de artsen van Thuisvaccinatie. Daarnaast is het belangrijk dat u uw plannen voor uw reis naar Thailand ook met uw verloskundige of gynaecoloog bespreekt. Lees meer over vaccinaties en zwangerschap.

Met baby of kind op reis naar Thailand

Wilt u uw baby of kind meenemen op uw reis naar Thailand, besef dan goed dat hun afweersysteem nog niet helemaal ontwikkeld is. Zij zijn daardoor gevoeliger voor infectieziekten en kunnen er bovendien erg (!) ziek van worden. Kinderen kunnen niet voor alle ziekten gevaccineerd worden, omdat er soms een minimumleeftijd geldt.
Omdat kinderen erg nieuwsgierig zijn en alles willen ontdekken, is het belangrijk dat u ze tijdens uw verblijf in Thailand niet uit het oog verliest. Zorg er altijd voor dat de handjes van uw kind uiterst goed gewassen worden vóór het eten en waak ervoor dat zij geen water binnenkrijgen als zij spelen bij een fonteintje. Lees meer tips en informatie over vaccinaties baby en kinderen.

Reizen naar Thailand met gezondheidsproblemen

Of u nu diabetes of bijvoorbeeld astma heeft: met gezondheidsproblemen loopt u altijd een verhoogd risico op infectieziekten. Dat geldt ook voor oudere reizigers. Om uw reis naar Thailand zo veilig mogelijk te laten verlopen, kunt u tijdens én voor uw verblijf verschillende maatregelen treffen. U leest er meer over op de pagina reizigers met extra risico.

Op zakenreis naar Thailand

Veel mensen die naar Thailand reizen voor zaken denken niet aan de vaccinaties die zij nodig hebben voor hun reis. Ze gaan er dan van uit dat de kans op een infectieziekte klein is omdat ze kort blijven of bijvoorbeeld omdat ze een luxe hotelkamer hebben geboekt. Toch hebben ook zakelijke reizigers een verhoogd risico op infectieziekten. Laat u dan ook altijd informeren en inenten voordat u naar Thailand reist!

Onze unieke werkwijze
1
Maak uw account aan

Maak een account aan op onze website.

2
Reisverklaring

Vul uw reisverklaring in

3
Persoonsgegevens

Vul uw persoonsgegevens in

4
Gezondheidsverklaring

Vul uw gezondheidsverklaring in

5
Uw afspraak maken

Plan uw afspraak bij u thuis of op één van onze locaties