Praktische-info

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering
Vaccinaties en advies aan huis of op locatie
Ook 's avonds en in het weekend

Beschikbare tijden laden...
Dit kan tot 15 seconden duren

Afspraak plannen

1
2
3

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op locatie

Praktische informatie Cambodja

Naast vaccinatieadvies geeft Thuisvaccinatie.nl u graag ook wat algemene en praktische tips voor uw reis naar Cambodja:

Wist u dat?

Cambodja: taal

De officiële taal in Cambodja is Khmer. In de grotere steden zoals Phnom Penh, Siem Reap en Sihanoukville kunt u zich in het Engels of Frans redden.

Cambodja tijdsverschil

Tijdens de zomertijd is het in Cambodja 5 uur later. In de wintertijd is het in Cambodja 6 uur later dan in Nederland.

Cambodja valuta

In Cambodja betaalt u met de Cambodjaanse riel. Omdat de waarde wisselt, kunt u het beste de wisselkoers in de gaten houden.

Beste reistijd Cambodja

U kunt het beste in de maanden november tot en met april naar Cambodja reizen.

Voltage Cambodja

230 volt. Thuisvaccinatie.nl raadt u aan om altijd een universele stekker mee te nemen.

Internetcafés Cambodja

In de meeste grote steden vindt u internetcafés. Het internet in Cambodja is niet zo snel en stabiel als wij in Nederland gewend zijn.

Reisadvies Cambodja

Bekijk altijd het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voordat u naar het buitenland reist.

Cambodja eten en drinken

Het eten in Cambodja is gevarieerd en erg lekker. Een bijkomend voordeel is dat het betaalbaar is. Kijk wel uit met het eten van rauw vlees en schelpdieren. Drink geen kraanwater in Cambodja, maar koop water in flessen.

Cambodja kledingvoorschriften

Vanwege het tropische klimaat raden wij u aan om uw kleding hierop aan te passen. Denk hierbij aan dunne katoenen kleding. Draag bij voorkeur bedekkende kleding. Zo beschermt u zichzelf tegen muggenbeten.

Cambodja gewoonten

De bevolking in Cambodja is vriendelijk en bescheiden. Aan goede manieren hecht men veel waarde. Houd daarom rekening met uw manieren: wees niet luidruchtig en draag geen opzichtige kleding. Het is niet gebruikelijk om af te dingen in Cambodja. Doet u een bod, dan wordt er verwacht dat u het ook koopt. .

Cambodja visum en reisdocumenten

Als u reist naar Cambodja moet uw paspoort bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn. U heeft ook een visum nodig om Cambodja binnen te komen. Een toeristenvisum is 3 maanden geldig voor een verblijf van 30 dagen en kan verkregen worden bij aankomst, online (e-visum) of bij de ambassade.

Feestdagen Cambodja

De belangrijkste feestdagen van Cambodja op een rij: 7 januari Dag van de Overwinning, in april (3 dagen) Cambodjaans Nieuwjaar, 9 november Onafhankelijkheidsdag, eind november Bonn Om Touk Waterfestival.

Fooien Cambodja

Het is natuurlijk niet verplicht om fooi te geven in Cambodja, maar het wordt wel gewaardeerd. Houd ongeveer 10 procent aan van de totale rekening.

Bellen in Cambodja

Wilt u vanuit Cambodja naar familieleden of vrienden bellen? Bel dan niet vanuit uw hotel. Bellen is hier erg duur. U kunt het beste vanuit een telefooncel bellen of gebruik maken van Skype in een internetcafé.

Onze unieke werkwijze
1.
Maak eenvoudig een account aan

Je maakt een persoonlijk account aan door het invullen van jouw postcode en huisnummer, emailadres en een zelf gekozen wachtwoord. Nadat je akkoord hebt gegeven op het verwerken van je persoonsgegevens heb je een persoonlijk account aangemaakt binnen onze beveiligde omgeving.

2.
Vul je reisgegevens in

Vul je reisbestemming(-en) in. Wij vragen hier ook naar de reden van jouw reis, waar je verblijft en wat je gaat doen tijdens je reis. Deze gegevens zijn van invloed op het advies wat je ontvangt van onze arts.

3.
Vul je persoonsgegevens in

In dit formulier vul je jouw persoonsgegevens in. Als zorgverlener zijn wij wettelijk verplicht jouw burgerservicenummer (BSN) te registreren, meer informatie vind je hier.

In deze stap kun je ook jouw gezinsleden of andere personen toevoegen aan de afspraak. Voor jouw gezinsleden* vul je zelf alle gegevens in. Nodig je andere personen uit voor de afspraak dan volstaat het invullen van het emailadres van deze personen. Deze personen worden vervolgens gevraagd om zelf een account aan te maken en hun gegevens in te vullen.

*Gezinsleden van 16 jaar en ouder ontvangen van ons een email met het verzoek akkoord te geven op de door jou ingevulde gegevens.

4.
Plan je afspraak

Selecteer een datum en tijdsblok. Wij sturen je per mail een bevestiging van de vaccinatie afspraak op het door jou aangegeven adres. Zodra de arts jouw gegevens heeft beoordeeld ontvang je een email dat jouw (voorlopige) vaccinatie-advies met een specificatie van de kosten beschikbaar is in jouw persoonlijk account. Je logt in met je emailadres en zelfgekozen wachtwoord om jouw vaccinatie advies te kunnen inzien. Heb je geen vaccinaties nodig voor je reis dan wordt de afspraak door ons kosteloos geannuleerd.

5.
Vul je gezondheidsverklaring in

Om te bepalen of - en zo ja - welke vaccinaties je nodig hebt voor jouw reis, is het noodzakelijk om een gezondheidsverklaring in te vullen. Aan de hand van de ingevulde gegevens kunnen wij bovendien bepalen of de vaccinaties veilig voor je zijn. Alle vaccinatie instellingen zijn wettelijk verplicht om met een gezondheidsverklaring te werken.

Onze trotse partners

Meer informatie

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reistips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Vaccinaties kunnen u een hoop ellende besparen. Wilt u een vaccinatieadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.