Vaccinatieadvies Mongolie

Vaccinaties Mongolië

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in Mongolië voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor Mongolië inentingen nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie in Mongolië. Hieronder leest u welke vaccinaties Mongolië vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor Mongolië te halen.

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Welke vaccinaties zijn verplicht voor Mongolië?

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Mongolië. Wel worden er een aantal belangrijke inentingen geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat.

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor Mongolië?

Er worden vaccinaties voor Mongolië aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf in Mongolië. Andere vaccinaties raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in Mongolië wilt verblijven.

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Mongolië:

* U loopt het meeste risico op teken encefalitis als u in de periode april t/m november gaat wandelen of kamperen in de natuur in het noorden van Mongolië. 

Gaat u langer dan drie maanden naar Mongolië? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor Mongolië ook deze aanvullende vaccinaties: 

*De meningitis vaccinatie wordt geadviseerd als u langer dan zes maanden in Mongolië verblijft en daarbij in nauw contact komt met de lokale bevolking. 

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af.

Loop ik risico op malaria in Mongolië?

Nee. De muggen in Mongolië verspreiden geen malaria. Wilt u tijdens uw verblijf in Mongolië toch muggenbeten voorkomen? Enkele tips:

  • Draag bedekkende kleding, gebruik een mugwerend middel met DEET en slaap onder een muskietennet. Deze en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

Welke gezondheidsrisico’s zijn er nog meer in Mongolië?

In Mongolië dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten:

  • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
  • Tuberculose (TBC) is een infectieziekte die hier meer voorkomt dan in Nederland. Lees meer over TBC.
  • In Mongolië komen hiv/aids en andere soa’s op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa’s.
     

Heb ik voor omringende landen van Mongolië extra vaccinaties nodig?

Bezoekt u tijdens uw reis naar Mongolië ook omliggende landen? Het kan zijn dat u voor deze landen aanvullende vaccinaties nodig heeft. Hieronder vindt u meer informatie over de benodigde inentingen voor buurlanden van Mongolië.

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Voorkom dat u tijdens uw verblijf in Mongolië onnodige gezondheidsrisico’s loopt en ga goed beschermd op reis! Maak vandaag nog een afspraak voor uw persoonlijke vaccinatieadvies op maat.

Direct een afspraak maken »

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies