Malaria in Tadzjikistan

In Tadzjikistan komt malaria voor

Malaria in Tadzjikistan

Malaria komt alleen in het grensgebied met Afghanistan voor. Het malariaseizoen hier duurt van juni tot en met oktober. In de rest van Tadzjikistan komt geen malaria voor. 

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor Tadzjikistan? Meld u dan bij Thuisvaccinatie aan via de onderstaande knop.
Direct een afspraak maken »

Malariapillen: heb ik ze nodig voor Tadzjikistan?

Tegen malaria is nog geen vaccinatie voorhanden. Wel is het mogelijk om malariapillen mee te nemen om uzelf te beschermen tegen een (ernstige) infectie met malaria. Of u malariapillen nodig heeft, hangt af van de grootte van het risico dat u malaria oploopt en van uw gezondheidstoestand. Voor het bezoeken van het grensgebied met Afghanistan in de periode juni t/m oktober wordt vaak geadviseerd een noodbehandeling tegen malaria mee te nemen. Van november tot mei zijn hier veelal muggwerende maatregelen voldoende. 

Het is belangrijk om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

In Tadzjikistan loopt u niet alleen het risico op malaria, er komen ook andere infectieziekten voor. Laat uw vakantie niet bederven en vraag tijdig advies over vaccinaties en malariapillen voor Tadzjikistan. Bekijk nu alvast het globale advies voor vaccinaties in Tadzjikistan of meld u direct aan voor persoonlijk advies.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies