Malaria in Tadzjikistan

In Tadzjikistan komt malaria voor

Malaria in Tadzjikistan

Wanneer u naar of door Tadzjikistan reist, heeft u de kans om besmet te raken met malaria. Daarom adviseren wij voor Tadzjikistan het gebruik van malariapillen. Voor een specifiek advies over medicatie kunt u terecht bij een van onze artsen.
 

Malaria in Tadzjikistan voorkomen

U kunt in Tadzjikistan malaria oplopen door muggenbeten. Het is daarom heel belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Thuisvaccinatie.nl adviseert dan ook om bedekkende kleding te dragen en mugwerende middelen met DEET te gebruiken. De muggen die u met malaria kunnen besmetten, steken vooral ’s avonds, ’s nachts en in de vroege ochtenduren. Slaap daarom ’s nachts onder een muskietennet om muggenbeten te voorkomen.

Naast bovenstaande voorzorgsmaatregelen is het ook verstandig om malariapillen in te nemen. Dankzij deze pillen duurt het langer voordat er gevaarlijke complicaties optreden en is er meer tijd om medisch in te grijpen. Tevens worden er ook andere vaccinaties aanbevolen voor Tadzjikistan.
 

Reist u naar een andere bestemming?

Gaat u op reis naar een andere bestemming dan Tadzjikistan? Kies dan een van de letters in de lijst om de verplichte en aanbevolen vaccinaties voor uw reisbestemming te raadplegen.

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies