Vaccinatieadvies Thailand

Vaccinaties en inentingen Thailand

Inentingen beschermen u tegen diverse infectieziekten die in Thailand voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor Thailand inentingen nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie in Thailand. Hieronder leest u welke vaccinaties Thailand vereist en welke vaccinaties wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde inentingen voor Thailand te halen.

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Welke inentingen zijn verplicht voor Thailand?

De gele koorts vaccinatie is alleen verplicht wanneer u Thailand wilt inreizen vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Deze ziekte komt alleen in Afrika en Zuid-Amerika voor. Als u vanuit Nederland naar Thailand reist, en onderweg niet in een gele koorts land komt, is de gele koorts inenting voor u niet verplicht.

Naast de in sommige gevallen verplichte gele koorts vaccinatie voor Thailand worden er nog een aantal andere inentingen geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat.

Wat heb ik verder nodig aan inentingen voor Thailand?

Er worden voor Thailand vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf in Thailand. Andere inentingen raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in Thailand wilt verblijven.

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Thailand:

Gaat u langer dan drie maanden naar Thailand? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor Thailand ook deze aanvullende inentingen:

Deze inentingen kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af.

Loop ik risico op malaria in Thailand?

In sommige gebieden in Thailand komt malaria voor. Bekijk ons malariaoverzicht van Thailand voor meer informatie. In een aantal gebieden in Thailand is het aan te raden om een noodbehandeling mee op reis te nemen. 

Malaria kunt u krijgen via een muggenbeet. Het is daarom belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Enkele tips: 

 • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET. 
 • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
 • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
 • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop

Welke gezondheidsrisico’s zijn er nog meer in Thailand?

In Thailand dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten:

 • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
 • In Thailand komen muggen voor die ziektes zoals dengue, zika of chikungunya kunnen overbrengen. Muggenwering is daarom van groot belang. Lees meer over dengue, zika of chikungunya.
 • In zoet water kunnen parasieten voorkomen die schistosomiasis (bilharzia) veroorzaken. Lees hier meer over schistosomiasis.
 • Tuberculose (TBC) is een infectieziekte die hier meer voorkomt dan in Nederland. Lees meer over TBC.
 • In Thailand komen hiv/aids en andere soa’s op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa’s.
   

Heb ik voor omringende landen van Thailand extra vaccinaties nodig?

Bezoekt u tijdens uw reis naar Thailand ook omliggende landen? Het kan zijn dat u voor deze landen aanvullende inentingen nodig heeft. Hieronder vindt u meer informatie over de benodigde inentingen voor buurlanden van Thailand.

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Voorkom dat u op reis in Thailand onnodige gezondheidsrisico’s loopt en ga goed beschermd op reis! Maak vandaag nog een afspraak voor uw persoonlijke vaccinatieadvies op maat.

Direct een afspraak maken »

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies