Bolivia

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Vaccinaties en advies aan huis of op het werk wanneer het u uitkomt

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties Bolivia

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in Bolivia voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor Bolivia inentingen nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie in Bolivia. Hieronder leest u welke vaccinaties Bolivia vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor Bolivia te halen.

Welke vaccinaties zijn verplicht voor Bolivia?

De gele koorts vaccinatie is verplicht wanneer u Bolivia wilt inreizen vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Deze ziekte komt in Afrika en Zuid-Amerika voor. Ook in een groot gedeelte van Bolivia komt gele koorts voor. Als u vanuit Nederland naar Bolivia reist, en onderweg niet in een gele koorts land komt, is de gele koorts vaccinatie voor u niet verplicht, maar vaak wel aanbevolen.

Naast de in sommige gevallen verplichte gele koorts vaccinatie voor Bolivia worden er nog een aantal andere inentingen geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat.

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor Bolivia?

Er worden voor Bolivia vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf in Bolivia. Andere vaccinaties raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in Bolivia wilt verblijven.

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Bolivia:

*De gele koorts vaccinatie is aanbevolen voor gebieden ten oosten van de Andes < 2300m: departementen Beni, Pando en Santa Cruz en delen van de departementen Chuquisaca, Cochabamba, La Paz en Tarija. De vaccinatie is niet nodig bij verblijf >2300m en de overige gebieden waaronder de steden La Paz en Sucre.

Gaat u langer dan drie maanden naar Bolivia? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor Bolivia ook deze aanvullende vaccinaties:

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af.

Loop ik risico op malaria in Bolivia?

In Bolivia komt malaria voor in gebieden die lager liggen dan 2.500 meter boven zeeniveau. Malaria is een ziekte waaraan nog steeds Nederlanders overlijden. Wij adviseren voor Bolivia soms het meenemen van malariapillen. Onze arts kan u adviseren welke specifieke medicatie u het beste kunt gebruiken voor uw reis naar Bolivia.

Malaria kunt u krijgen via een muggenbeet. Het is daarom belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Enkele tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

Welke gezondheidsrisico’s zijn er in Bolivia?

In Bolivia dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten:

  • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
  • In Bolivia komen muggen voor die ziektes zoals dengue, zika of chikungunya kunnen overbrengen. Muggenwering is daarom van groot belang. Lees meer over denguezika of chikungunya.
  • Tuberculose (TBC) is een infectieziekte die hier meer voorkomt dan in Nederland. Lees meer over TBC.
  • In Bolivia komen hiv/aids en andere soa’s op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa’s.
Onze unieke werkwijze
1
Maak uw account aan

Maak een account aan op onze website.

2
Reis-, Persoonsgegevens en Gezondheidsverklaring

Vul uw reis-, persoonsgegevens en gezondheidsverklaring in.

3
Uw afspraak maken

Plan uw afspraak in zodat we bij u langs kunnen komen.

Actueel vaccinatie nieuws

Wijzigingen malaria-advies LCR

Wijzigingen malaria-advies LCR Thuisvaccinatie werkt al jaren volgens de richtlijnen van het Landelijk…

Lees meer
Polio

Vaccinatieverplichting polio Congo D.R. (Kinshasa) gewijzigd

Lees meer

Ebola uitbraak Oeganda

Ebola uitbraak Oeganda Sinds 20 september 2022 is er een ebolavirus uitbraak in…

Lees meer
Ebola uitbraak Oeganda

Aangepast vaccinatieadvies mazelen

Aangepast vaccinatieadvies mazelen Recent zijn de mazelenvaccinatie-adviezen voor reizigers geactualiseerd. Binnen Europa…

Lees meer