Bezienswaardigheden

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering
Vaccinaties en advies aan huis of op locatie
Ook 's avonds en in het weekend

Beschikbare tijden laden...
Dit kan tot 15 seconden duren

Afspraak plannen

1
2
3

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op locatie

Bezienswaardigheden China

Reist u binnenkort naar China? Dan wilt u ongetwijfeld weten welke steden zonder meer een bezoek waard zijn en welke bezienswaardigheden u ‘moet’ zien. Thuisvaccinatie.nl geeft u graag enkele tips.

Beijing

Beijing is de hoofdstad van China. Hier kan iedereen die naar China reist genieten van de historische bezienswaardigheden. Wat denkt u van het Plein van de Hemelse Vrede. Op dit plein vindt u De Poort van De Hemelse Vrede. Via deze poort krijgt u toegang tot de Verboden Stad. Dit is een stad in een stad. Hier woonde de keizer, zijn familie en bedienden. De Verboden Stad was, zoals de naam al duidelijk maakt, verboden voor anderen. De Verboden Stad is gebouwd tussen 1407 en 1420. Ruim 200.000 mensen hebben meegewerkt aan de bouw. U vindt hier eveneens de keizerlijke tuinen met de beroemde Muur met de Negen Draken. Deze moest de stad beschermen en bewaken tegen boze geesten.

Grote Muur

Wereldberoemd is de Grote Muur, in China ook wel de Muur van Tienduizend Mijlen genoemd. De bekende muur was oorspronkelijk ruim 6.000 kilometer lang. Vroeger moest de Chinese Muur het keizerrijk tegen aanvallen beschermen. De muur is helaas op de meeste plaatsen beschadigd of zelfs afgebroken. Gelukkig zijn er ook grote delen van de muur over. Chinese toeristen bezichtigen zelf vaak een groot fort: de ‘Oude drakenkop’. U vindt dit fort vlakbij Qinhangdao. De Chinese Muur behoort tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen en mag natuurlijk niet ontbreken op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Xian

Een ware toeristentrekker is het Terracotta leger in Xian. Dit leger is in 1974 ontdekt en men is nog steeds bezig met opgravingen en het restaureren van deze beelden. De beelden waren grafgeschenken voor Qin Shi Huangdi. Hij wordt beschouwd als de eerste keizer van China. Hij wist China in een korte periode te verenigen tot één rijk. Aan de bouw van het mausoleum hebben destijds ruim 700.000 mensen meegewerkt. Het gruwelijke is dat zij na de bouw allemaal levend zijn begraven, zodat zij dit niet verder konden vertellen. Ook het Terracotta leger in Xian staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Onze trotse partners

Meer informatie

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reistips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Vaccinaties kunnen u een hoop ellende besparen. Wilt u een vaccinatieadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.