Praktische-info

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering
Vaccinaties en advies aan huis of op locatie
Ook 's avonds en in het weekend

Beschikbare tijden laden...
Dit kan tot 15 seconden duren

Afspraak plannen

1
2
3

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op locatie

Praktische informatie China

Wist u dat?

Taal China

De officiële landtaal is Mandarijn.

Tijdsverschil China

In de zomertijd is het in China 6 uur later dan in Nederland. In de winterperiode is het 7 uur later.

China valuta

In China wordt betaald met de Chinese yuan. De waarde ten opzichte van de euro wisselt. Houd daarom de wisselkoers goed in de gaten.

Beste reistijd China

In het voorjaar of in het najaar kunt u het beste naar China reizen. De meest gunstige reismaanden zijn april, mei, september en oktober.

Voltage China

In China is het voltage 220 volt. Het is handig om een wereldstekker mee te nemen als u reist naar China.

Fooien China

De meeste Chinezen zullen een fooi waarderen. Houd als richtlijn 10 procent aan.

Reisadvies China

Voordat u naar China reist, is het belangrijk dat u het reisadvies van de Rijksoverheid in acht neemt.

China tyfoons

Van mei tot en met november kunnen er in China tyfoons voorkomen. Houd daarom de berichtgeving goed in de gaten.

China: eten en drinken

Alles wat eetbaar is, wordt gegeten in China. Doordat de meeste gerechten op hoog vuur bereid worden, is het eten meestal veilig. Het eten wordt met stokjes gegeten en het is helemaal niet erg als u knoeit. Dit hoort erbij. In China wordt veel thee gedronken, koffie is niet echt populair. In de meeste hotels kunt u wel koffie krijgen en in de grote steden vindt u vast en zeker een Starbucks koffiebar. Lees ook de gezondheidtips voor op reis.

Kledingvoorschriften China

U hoeft geen rekening te houden met speciale kleding als u naar China reist. In sommige gebieden van China komt malaria voor. Het is belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Dit kan door bedekkende kleding te dragen. Lees meer over het voorkomen van muggenbeten.

China gewoonten

Chinezen zijn erg bescheiden. Begroet iemand niet met een kus, maar knik met uw hoofd. Word niet boos, dit is niet respectvol. Eet u in China, dan mag u slurpen, boeren en knoeien aan tafel. Hieruit blijkt u dat u de gastheer/vrouw waardeert

China visum en reisdocumenten

Uw paspoort moet na vertrek vanuit China nog 6 maanden geldig zijn Het is belangrijk om tijdig een visum aan te vragen. Een visum moet aangevraagd worden bij het China Visa Application Service Centre (CVASC):

Maanweg 174, 9e verdieping
2516 AB Den Haag
Tel. 070 262 91 50

Het aanvraagformulier kan online ingevuld worden op bio.visaforchina.orgLet op: Alle vragen moeten ingevuld worden.

Feestdagen China

Tijdens Chinees Nieuwjaar (het Lentefeest) zijn alle hotels lang van tevoren volgeboekt (januari/februari). Internationale Vrouwendag wordt op 8 maart gevierd. Dag van de Arbeid 1 mei, Dag van de Jeugd 4 mei, Dag van het Kind 1 juni, Dag van de Communistische Partij 1 juli en 1 oktober viert men de Dag van de Volksrepubliek. Daarnaast zijn er een aantal feestdagen die gebaseerd zijn op de maankalender en van datum wisselen..

Internet China

Misschien heeft u al wel het een en ander gehoord over internet in China. In China worden bepaalde websites geblokkeerd. Facebook, Twitter en Youtube zijn hier voorbeelden van. Deze sites worden geblokkeerd om kritiek op de communistische partij te censureren en om bedrijven in China te bevooroordelen. In China kunt u in hotels (gratis) gebruik maken van Wifi. In toeristische gebieden zijn bijna geen internetcafés meer te vinden. Vindt u er wel één, dan kan het zijn dat u niet wordt toegelaten.

Bellen vanuit China

Net zoals in andere landen is het bellen naar Nederland duur vanuit uw hotel in China. Goedkoper bellen kan met een Chinese simkaart. De prijzen van Chinese simkaarten verschillen. Dit komt door het bijgeloof. Een telefoonnummer met veel achten is duurder. Het nummer acht is namelijk een goed nummer. Een slecht nummer, vier, is goedkoper.

Wetgeving

Alcohol mag gekocht en gedronken worden vanaf 18 jaar. Het is niet toegestaan om te roken in openbare gelegenheden.

Onze trotse partners

Meer informatie

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reistips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Vaccinaties kunnen u een hoop ellende besparen. Wilt u een vaccinatieadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.