Malaria in Dominicaanse Republiek

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op het werk wanneer het u uitkomt

Malaria in Dominicaanse Republiek

Malaria komt in de malariagebieden van de Dominicaanse Republiek het gehele jaar voor. Het risico op malaria varieert per gebied.

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor Dominicaanse Republiek? Meld u dan bij Thuisvaccinatie aan via de onderstaande knop.

Galapagos Eilanden

Malariapillen: heb ik ze nodig voor de Dominicaanse Republiek?

Tegen malaria is nog geen vaccinatie voorhanden. Wel is het mogelijk om malariapillen mee te nemen om uzelf te beschermen tegen een (ernstige) infectie met malaria. Of u malariapillen nodig heeft, hangt af van de grootte van het risico dat u malaria oploopt en van uw gezondheidstoestand:
– In het grensgebied met Haïti (provincies Dajabón, Elias Pina and San Juan) is een middelmatig risico op malaria en wordt voor de meeste reizigers een noodbehandeling geadviseerd mee te nemen.
– In overige provincies is een laag risico op malaria en hebben verreweg de meeste reizigers géén malariapillen nodig (De enige uitzondering hierop zijn mensen zonder milt.)
– Alleen in de steden Santiago en Santo Domingo komt helemaal geen malaria voor.

In overleg met de arts van Thuisvaccinatie wordt de keuze gemaakt. Kortom: bij Thuisvaccinatie krijgt u een persoonlijk malaria-advies op maat bij u thuis!

Naast het eventueel meenemen van malariapillen, is het belangrijk om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

In de Dominicaanse Republiek loopt u niet alleen het risico op malaria, er komen ook andere infectieziekten voor. Laat uw vakantie niet door deze reizigersziekten bederven en vraag tijdig advies over vaccinaties en malariapillen voor de Dominicaanse Republiek. Bekijk nu alvast het globale advies voor vaccinaties in de Dominicaanse Republiek of meld u direct aan voor persoonlijk advies.

Galapagos Eilanden

Omliggende landen

Wilt u meer weten over malaria in omliggende landen van de Dominicaanse Republiek of vaccinatieadviezen? Lees dan onze gerelateerde adviezen hieronder.

Malaria- en vaccinatieadvies Cuba

Malaria- en vaccinatieadvies Haïti

Malaria- en vaccinatieadvies Jamaica

Malaria- en vaccinatieadvies Puerto Rico

Galapagos Eilanden

Meer weten over Thuisvaccinatie?

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Afspraak maken