Praktische-info

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering
Vaccinaties en advies aan huis of op locatie
Ook 's avonds en in het weekend

Beschikbare tijden laden...
Dit kan tot 15 seconden duren

Afspraak plannen

1
2
3

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op locatie

Praktische informatie India

Indiërs zijn zeer gastvrije en vriendelijke mensen. Verblijft u in India, dan bestaat de kans zeker dat u wordt uitgenodigd om te gast te zijn bij iemand thuis.

Wist u dat?

Taal India

India heeft ongeveer 415 verschillende talen. Hindi is de officiële taal in India. Met Engels kunt u zich over het algemeen goed verstaanbaar maken in India.

Tijdsverschil India

In India is het tijdens de zomertijd 3,5 uur later dan in Nederland. In de winterperiode is het 4,5 uur later in India.

India valuta

In India rekent u af met de Roepie. De waarde ten opzichte van de euro verschilt dagelijks. Houd daarom de wisselkoers in de gaten. Reist u terug naar Nederland? Neem dan geen Roepies mee, dit is niet toegestaan.

Beste reistijd India

U kunt het beste naar India reizen in de maanden oktober tot en met februari. Geniet in de wintermaanden van de zon in India.

Voltage India

Wij raden u aan om een wereldstekker mee te nemen als u reist naar India. De voltage is 230 volt, maar er zijn in India verschillende stopcontacten. Neem voor de zekerheid een zaklamp mee, want de stroom wil nog wel eens uitvallen in India.

Fooien India

Het geven van fooi is gebruikelijk in India. Ook als u bijvoorbeeld een foto laat maken.

Reisadvies India

Voordat u vertrekt naar India is het aan te raden om het reisadvies van de Rijksoverheid te bekijken voor up-to-date informatie.

India: eten en drinken

Curries zijn zeer populair in India. Let er wel op dat u voldoende rijst of brood eet als u geniet van een currie. Drink geen kraanwater in India, maar koop flessen water. Lees meer over het voorkomen van voedselinfectie.

Kledingvoorschriften India

In India is het belangrijk om gepaste kleding te dragen. Vooral buiten toeristische plaatsen. Voor mannen is dit een lange broek met een overhemd en voor vrouwen een lange rok en een bovenstuk dat de schouders bedekt. Zelf dragen Indiërs kleurrijke kleding.

India gewoonten

Het is onbeleefd om direct ter zake te komen. Ga altijd een gesprekje aan. Zij willen u graag beter leren kennen. Gaat u een boeddhistisch gebouw bezoeken? Loop dan met de klok mee. Wat betreft eten en drinken: weiger dit niet als u dit wordt aangeboden zonder een goede reden. Mannen en gasten eten eerst. Als zij uitgegeten zijn, dan eten de vrouwen. Was altijd uw handen voor het eten.

India visum en reisdocumenten

Zorg dat uw paspoort na terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig is. Ook heeft u voor uw reis naar India een visum nodig. Vraag deze op tijd aan. Dit kan via deze website.

Feestdagen India

India heeft ontzettend veel feestdagen en kent talloze festivals. De belangrijkste nationale feestdagen zijn Republic Day op 26 januari, Independence Day gevierd op 15 augustus en de geboortedag van Mahatma Gandhi op 2 oktober.

Internet India

Wilt u internetten? In de meeste gevallen kan dit in hotels. Houd rekening met eventuele kosten. Het is vaak voordeliger om naar een internetcafé te gaan.

Telefoneren India

Het landnummer van India is 91. Wilt u vanuit India naar Nederland bellen? Doe dit dan niet vanaf uw hotelkamer. Dit is erg duur. Ook mobiel bellen is duur. U kunt het beste een internetcafé opzoeken en gaan Skypen.

Wetgeving

Vanaf 21 jaar mag er tabak gekocht en gerookt worden. In openbare gelegenheden mag er niet gerookt worden. Het is verboden om zonder toestemming van de overheid luchtfoto’s te maken.

Onze trotse partners

Meer informatie

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reistips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Vaccinaties kunnen u een hoop ellende besparen. Wilt u een vaccinatieadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.