Malaria in Panama

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op het werk wanneer het u uitkomt

Malaria in Panama

Malaria komt op diverse plaatsen in Panama gedurende het hele jaar voor. Reist u naar Panama? Dan loopt u in een groot deel van het land risico op besmetting met malaria.

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor Panama? Meld u dan bij Thuisvaccinatie aan via de onderstaande knop.
Direct een afspraak maken »

Galapagos Eilanden

Malariapillen: heb ik ze nodig voor Panama?

Tegen malaria is nog geen vaccinatie voorhanden. Wel is het mogelijk om malariapillen mee te nemen om uzelf te beschermen tegen een (ernstige) infectie met malaria. Of u malariapillen nodig heeft, hangt af van de grootte van het risico dat u malaria oploopt en van uw gezondheidstoestand. In Panama is het mede afhankelijk van welke gebieden u bezoekt:
– In de provincies ten oosten van het kanaal, inclusief de San Blas eilanden, is een middelmatig risico op malaria. Hiervoor wordt vaak geadviseerd een een noodbehandeling tegen malaria mee te nemen.
– In de provincies ten westen van het kanaal is een laag risico op malaria. Hier hebben verreweg de meeste reizigers géén malariapillen nodig. (De enige uitzondering hierop zijn mensen zonder milt.)
– Panama stad is malariavrij

De arts van Thuisvaccinatie kijkt naar uw reisroute en gezondheidssituatie en komt zo tot een advies. Kortom: bij Thuisvaccinatie krijgt u een persoonlijk malaria-advies op maat bij u thuis!

Naast het gebruik van malariapillen, is het belangrijk om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

In Panama loopt u niet alleen het risico op malaria, er komen ook andere infectieziekten voor. Laat uw vakantie niet door deze reizigersziekten bederven en vraag tijdig advies over vaccinaties en malariapillen voor Panama. Bekijk nu alvast het globale advies voor vaccinaties in Panama of meld u direct aan voor persoonlijk advies.

Galapagos Eilanden

Omliggende landen

Wilt u meer weten over malaria in omliggende landen van Panama of vaccinatieadviezen? Lees dan onze gerelateerde adviezen hieronder.

Malaria- en vaccinatieadvies Colombia

Malaria- en vaccinatieadvies Costa Rica

Malaria- en vaccinatieadvies Honduras

Malaria- en vaccinatieadvies Nicaragua

Galapagos Eilanden

Meer weten over Thuisvaccinatie?

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Afspraak maken