Senegal

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Vaccinaties en advies aan huis of op één van onze locaties wanneer het u uitkomt

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties Senegal

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in Senegal voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor Senegal inentingen nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie in Senegal. Hieronder leest u welke vaccinaties Senegal vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor Senegal te halen.

Welke vaccinaties zijn verplicht voor Senegal?

De gele koorts vaccinatie is alleen verplicht wanneer u Senegal wilt inreizen vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Deze ziekte komt in Afrika en Zuid-Amerika voor. Ook in Senegal komt gele koorts voor. Als u vanuit Nederland naar Senegal reist, en onderweg niet in een gele koorts land komt, is de gele koorts vaccinatie voor u niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen.

Naast de in sommige gevallen verplichte gele koorts vaccinatie voor Senegal worden er nog een aantal andere inentingen geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat.

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor Senegal?

Er worden voor Senegal vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf in Senegal. Andere vaccinaties raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in Senegal wilt verblijven.

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Senegal:

Gaat u langer dan drie maanden naar Senegal? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor Senegal ook deze aanvullende vaccinaties:

*De meningitis vaccinatie wordt geadviseerd als u in de periode december t/m juni langer dan zes weken in Senegal verblijft en daarbij in nauw contact komt met de lokale bevolking. Bovendien wordt de meningitis vaccinatie geadviseerd bij een verblijf van zes maanden of langer.

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af.

Loop ik risico op malaria in Senegal?

In Senegal is er een hoog risico op malaria; een ziekte waaraan nog steeds Nederlanders overlijden. Malaria komt overal in dit land voor, gedurende het gehele jaar. Wij adviseren dan ook sterk het preventief gebruik van malariapillen. Onze arts kan u adviseren welke medicatie u het beste kunt gebruiken voor uw reis naar Senegal.

Malaria kunt u krijgen via een muggenbeet. Het is daarom belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Enkele tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

Welke gezondheidsrisico’s zijn er in Senegal?

In Senegal dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten:

  • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
  • In Senegal komen muggen voor die ziektes zoals dengue, zika of chikungunya kunnen overbrengen. Muggenwering is daarom van groot belang. Lees meer over denguezika of chikungunya.
  • In zoet water kunnen parasieten voorkomen die schistosomiasis (bilharzia) veroorzaken. Lees meer over schistosomiasis.
  • Tuberculose (TBC) is een infectieziekte die hier meer voorkomt dan in Nederland. Lees meer over TBC.
  • In Senegal komen hiv/aids en andere soa’s op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa’s.
Onze unieke werkwijze
1
Maak uw account aan

Maak een account aan op onze website.

2
Reisverklaring

Vul uw reisverklaring in

3
Persoonsgegevens

Vul uw persoonsgegevens in

4
Gezondheidsverklaring

Vul uw gezondheidsverklaring in

5
Uw afspraak maken

Plan uw afspraak in zodat we bij u langs kunnen komen

Actueel vaccinatie nieuws

Vaccinatieverplichting polio Congo (Brazzaville) en Israel gewijzigd

Lees meer
Polio

Nieuw dengue-vaccin binnenkort beschikbaar via Thuisvaccinatie!

Nieuw dengue-vaccin binnenkort beschikbaar via Thuisvaccinatie! Er is een vaccin tegen dengue (ook…

Lees meer

Wijzigingen malaria-advies LCR

Wijzigingen malaria-advies LCR Thuisvaccinatie werkt al jaren volgens de richtlijnen van het Landelijk…

Lees meer
Ebola uitbraak Oeganda

Ebola uitbraak Oeganda

Ebola uitbraak Oeganda Sinds 20 september 2022 is er een ebolavirus uitbraak in…

Lees meer