Vaccinatieadvies Somalie

Vaccinatieadvies

Thuisvaccinatie Arts

Aanbevolen

DTPHepatitis A

Verplicht

Geen

Aanvullend

Gele KoortsMazelenHepatitis BTBCMeningitisRabies

Malaria

Mogelijk malaria aanwezig
Check vergoeding Afspraak maken

Populaire bestemmingen

Vaccinaties Somalië

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in Somalië voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor Somalië inentingen nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie in Somalië. Hieronder leest u welke vaccinaties Somalië vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor Somalië te halen.

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Welke vaccinaties zijn verplicht voor Somalië?

De gele koorts vaccinatie is alleen verplicht wanneer u Somalië wilt inreizen vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Deze ziekte komt alleen in Afrika en Zuid-Amerika voor. Ook in Somalië komt gele koorts voor. Als u vanuit Nederland naar Somalië reist, en onderweg niet in een gele koorts land komt, is de gele koorts vaccinatie voor u niet verplicht.

Een cholera not indicated verklaring of cholerastempel is vanaf september 2019 niet langer verplicht voor Somalië. Lees hier meer over de afschaffing van de CNI-verklaring.

Naast de in sommige gevallen verplichte gele koorts vaccinatie voor Somalië worden er nog een aantal andere inentingen geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat. 

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor Somalië?

Er worden voor Somalië vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf in Somalië. Andere vaccinaties raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in Somalië wilt verblijven.
 

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Somalië:
 

*Reist u naar de provincie Mudug en de provincies ten oosten en noorden hiervan? Dan heeft u geen gele koorts vaccinatie nodig. Voor Mogadishu is deze inenting wel noodzakelijk. 

Gaat u langer dan drie maanden naar Somalië? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor Somalië ook deze aanvullende vaccinaties:

*De meningitis vaccinatie wordt alleen geadviseerd als u in de periode december tot en met juni langer dan zes weken in Somalië verblijft en daarbij in nauw contact komt met de lokale bevolking. Bovendien wordt de meningitis vaccinatie geadviseerd bij een verblijf van zes maanden of langer in Somalië.

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af.

Loop ik risico op malaria in Somalië?

In Somalië komt malaria voor; een ziekte waaraan nog steeds Nederlanders overlijden. Wij adviseren voor Somalië dan ook het gebruik van malariapillen. Onze arts kan u adviseren welke specifieke medicatie u het beste kunt gebruiken voor uw reis naar Somalië.

Malaria kunt u krijgen via een muggenbeet. Het is daarom belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Enkele tips:

 • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
 • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
 • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
 • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop
   

Welke gezondheidsrisico’s zijn er nog meer in Somalië?

In Somalië dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten:

 • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
 • In dit land komen ook ziektes zoals schistosomiasis (bilharzia) en dengue (knokkelkoorts) voor. Er zijn voor deze ziektes nog geen vaccinaties beschikbaar. Lees meer over schistosomiasis en dengue.
 • In Somalië komen hiv/aids en andere soa’s op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa’s.
   

Heb ik voor omringende landen van Somalië extra vaccinaties nodig?

Bezoekt u tijdens uw reis naar Somalië ook omliggende landen? Het kan zijn dat u voor deze landen aanvullende vaccinaties nodig heeft. Hieronder vindt u meer informatie over de benodigde inentingen voor buurlanden van Somalië.

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Voorkom dat u tijdens uw verblijf in Somalië onnodige gezondheidsrisico’s loopt en ga goed beschermd op reis! Maak vandaag nog een afspraak voor uw persoonlijke vaccinatieadvies op maat.

Direct een afspraak maken »

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies