Infectieziekten

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering
Vaccinaties en advies aan huis of op locatie
Ook 's avonds en in het weekend

Beschikbare tijden laden...
Dit kan tot 15 seconden duren

Afspraak plannen

1
2
3

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op locatie

Infectieziekten Zuid-Afrika

Reist u binnenkort naar Zuid-Afrika? Dan raden wij u niet alleen aan om u te laten vaccineren, maar ook om u te verdiepen in de infectieziekten die in Zuid-Afrika voorkomen. U kunt zelf namelijk diverse maatregelen treffen om besmetting te voorkomen, Daarnaast is het handig om te weten welke symptomen bij welke infectieziekte horen, zodat u in het geval van besmetting snel kunt handelen.

Difterie, Tetanus en Polio in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika kunt u difterie oplopen. Deze infectieziekte wordt overgedragen door hoesten. Tetanus is een infectieziekte die u kunt oplopen als u een klein wondje heeft en in contact komt met vuil of aarde. Daar leven de bacteriën die deze infectieziekte veroorzaken. Polio wordt overgedragen via ontlasting. Hiermee kunnen voedsel, water en zelfs handen besmet zijn. De DTP-vaccinatie beschermt u tegen alle drie de infectieziekten. De inenting bestaat uit één injectie die u vervolgens tien jaar lang beschermt.

Hepatitis A in Zuid-Afrika

Hepatitis A wordt ook wel geelzucht genoemd. De infectieziekte komt in veel landen voor. Zo ook in Zuid-Afrika. Geelzucht wordt overgedragen door besmet voedsel en drinkwater. De eerste symptomen van deze infectieziekte zijn koorts, hoofd- en buikpijn en diarree. Daarnaast kan uw huid en ooglid geel kleuren. Dat is dan ook de reden waarom Hepatitis A Geelzucht wordt genoemd. De Hepatitis A vaccinatie beschermt u een jaar tegen besmetting. Krijgt u een jaar na de eerste prik een herhaalvaccinatie, dan bent u 30 jaar lang beschermd tegen geelzucht.

Persoonlijk vaccinatieadvies-Zuid-Afrika

Als u naar Zuid-Afrika reist, kan het ook zo zijn dat u zich moet laten inenten tegen Hepatitis B, Tuberculose of Rabiës. Dit hangt af van uw verblijfsduur in Zuid-Afrika, uw gezondheid en bijvoorbeeld de activiteiten die u tijdens uw reis wilt ondernemen. Thuisvaccinatie.nl adviseert u hier graag persoonlijk over.

In Zuid-Afrika zelf komt geen Gele Koorts voor. Maar als u reist vanuit een land waar Gele Koorts wel voorkomt, bent u verplicht om u te laten inenten met de Gele Koorts vaccinatie.

Onze unieke werkwijze
1.
Maak eenvoudig een account aan

Je maakt een persoonlijk account aan door het invullen van jouw postcode en huisnummer, emailadres en een zelf gekozen wachtwoord. Nadat je akkoord hebt gegeven op het verwerken van je persoonsgegevens heb je een persoonlijk account aangemaakt binnen onze beveiligde omgeving.

2.
Vul je reisgegevens in

Vul je reisbestemming(-en) in. Wij vragen hier ook naar de reden van jouw reis, waar je verblijft en wat je gaat doen tijdens je reis. Deze gegevens zijn van invloed op het advies wat je ontvangt van onze arts.

3.
Vul je persoonsgegevens in

In dit formulier vul je jouw persoonsgegevens in. Als zorgverlener zijn wij wettelijk verplicht jouw burgerservicenummer (BSN) te registreren, meer informatie vind je hier.

In deze stap kun je ook jouw gezinsleden of andere personen toevoegen aan de afspraak. Voor jouw gezinsleden* vul je zelf alle gegevens in. Nodig je andere personen uit voor de afspraak dan volstaat het invullen van het emailadres van deze personen. Deze personen worden vervolgens gevraagd om zelf een account aan te maken en hun gegevens in te vullen.

*Gezinsleden van 16 jaar en ouder ontvangen van ons een email met het verzoek akkoord te geven op de door jou ingevulde gegevens.

4.
Plan je afspraak

Selecteer een datum en tijdsblok. Wij sturen je per mail een bevestiging van de vaccinatie afspraak op het door jou aangegeven adres. Zodra de arts jouw gegevens heeft beoordeeld ontvang je een email dat jouw (voorlopige) vaccinatie-advies met een specificatie van de kosten beschikbaar is in jouw persoonlijk account. Je logt in met je emailadres en zelfgekozen wachtwoord om jouw vaccinatie advies te kunnen inzien. Heb je geen vaccinaties nodig voor je reis dan wordt de afspraak door ons kosteloos geannuleerd.

5.
Vul je gezondheidsverklaring in

Om te bepalen of - en zo ja - welke vaccinaties je nodig hebt voor jouw reis, is het noodzakelijk om een gezondheidsverklaring in te vullen. Aan de hand van de ingevulde gegevens kunnen wij bovendien bepalen of de vaccinaties veilig voor je zijn. Alle vaccinatie instellingen zijn wettelijk verplicht om met een gezondheidsverklaring te werken.

Onze trotse partners

Meer informatie

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige reistips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Vaccinaties kunnen u een hoop ellende besparen. Wilt u een vaccinatieadvies op maat? Maak dan vandaag nog een afspraak.