Infectieziekten

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties en advies aan huis of op één van onze locaties wanneer het u uitkomt

Infectieziekten Zuid-Afrika

Reist u binnenkort naar Zuid-Afrika? Dan raden wij u niet alleen aan om u te laten vaccineren, maar ook om u te verdiepen in de infectieziekten die in Zuid-Afrika voorkomen. U kunt zelf namelijk diverse maatregelen treffen om besmetting te voorkomen, Daarnaast is het handig om te weten welke symptomen bij welke infectieziekte horen, zodat u in het geval van besmetting snel kunt handelen.

Difterie, Tetanus en Polio in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika kunt u difterie oplopen. Deze infectieziekte wordt overgedragen door hoesten. Tetanus is een infectieziekte die u kunt oplopen als u een klein wondje heeft en in contact komt met vuil of aarde. Daar leven de bacteriën die deze infectieziekte veroorzaken. Polio wordt overgedragen via ontlasting. Hiermee kunnen voedsel, water en zelfs handen besmet zijn. De DTP-vaccinatie beschermt u tegen alle drie de infectieziekten. De inenting bestaat uit één injectie die u vervolgens tien jaar lang beschermt.

Hepatitis A in Zuid-Afrika

Hepatitis A wordt ook wel geelzucht genoemd. De infectieziekte komt in veel landen voor. Zo ook in Zuid-Afrika. Geelzucht wordt overgedragen door besmet voedsel en drinkwater. De eerste symptomen van deze infectieziekte zijn koorts, hoofd- en buikpijn en diarree. Daarnaast kan uw huid en ooglid geel kleuren. Dat is dan ook de reden waarom Hepatitis A Geelzucht wordt genoemd. De Hepatitis A vaccinatie beschermt u een jaar tegen besmetting. Krijgt u een jaar na de eerste prik een herhaalvaccinatie, dan bent u 30 jaar lang beschermd tegen geelzucht.

Persoonlijk vaccinatieadvies-Zuid-Afrika

Als u naar Zuid-Afrika reist, kan het ook zo zijn dat u zich moet laten inenten tegen Hepatitis B, Tuberculose of Rabiës. Dit hangt af van uw verblijfsduur in Zuid-Afrika, uw gezondheid en bijvoorbeeld de activiteiten die u tijdens uw reis wilt ondernemen. Thuisvaccinatie.nl adviseert u hier graag persoonlijk over.

In Zuid-Afrika zelf komt geen Gele Koorts voor. Maar als u reist vanuit een land waar Gele Koorts wel voorkomt, bent u verplicht om u te laten inenten met de Gele Koorts vaccinatie.

1
Maak uw account aan

Maak een account aan op onze website.

2
Reisverklaring

Vul uw reisverklaring in

3
Persoonsgegevens

Vul uw persoonsgegevens in

4
Gezondheidsverklaring

Vul uw gezondheidsverklaring in

5
Uw afspraak maken

Plan uw afspraak bij u thuis of op één van onze locaties

Onze unieke werkwijze
Afspraak maken